DentOnline
راهکار های کاهش درد در ارتودنسی
راهکار های کاهش درد در ارتودنسی

توصیه هایی جهت کاهش درد ناشی از درمان ارتودنسی

درد متعاقب جلسه درمانی ارتودنسی پدیده ای ناشایع نمی باشد. ممکن است بیماران به علل تفاوت در آستانه تحمل این نوع درد، تجربه متفاوتی داشته باشند. مشاهده شده بیمارانی گاها دردهای نسبتا شدیدی تجربه کرده و عده ای دیگر گزارش نموده اند که هیچ دردی احساس نکرده اند.

دقت کنید در صورتی که بلافاصله پس از اعمال نیرو در دستگاه ارتودنسی و یا " tightening of brace " دردی رخ دهد، نشان دهنده این است که نیروی بیش از حد به دندان اعمال شده و  می بایست این نیرو از روی دندان برداشته شود. نیروی مناسب تنها میزان کمی ممکن است برای بیمار ناراحتی ایجاد کند.

درد ارتودنسی به طور کلی چند ساعت پس از فعال نمودن شروع شده و تا 2 الی 4 روز پایان می یابد. پس از آن این درد از بین رفته و تا جلسه بعدی احساس نمی شود. این سیکل مدام طی مراحل درمانی رخ می دهد اما از دید بیمار، شدیدترین درد پس از اولین جلسه فعال نمودن به وجود می آید.

راه های کاهش درد ناشی از درمان ارتودنسی که میتوان به بیمار پیشنهاد نمود شامل موارد زیر است:

  1. مصرف دارو هایی همچون استامینوفن و ایبوپروفن ( توجه شود با اینکه ایبوپروفن نوعی NSAID  می باشد اما اثر آن روی حرکت دندانی چندان نبوده و می تواند به عنوان مسکن برای کاهش درد در دوره درمانی ارتودنسی استفاده شود).
  2. مصرف مواد غذایی نرم تر.
  3. قرار دادن پک های یخ در خارج از دهان، خوردن بستنی سرد و آب یخ.
  4. قرار دادن orthodontic wax  بر روی براکت ها که توسط ارتودنتیست به بیمار تجویز می شود.
  5. مسواک زدن و کشیدن نخ دندان بعد از مصرف هر وعده غذا.
  6. عدم مصرف نوشیدنی ها و غذاهای اسیدی و ترش که متعاقبا موجب آزردگی بافت شده و همراه با درد ارتودنسی، ناراحتی بیمار را تشدید می کند.
  7. و در پایان و مهم تر از همه ایجاد حس همدردی با بیمار و توضیح دادن به وی که نگرانی او را در ایجاد چنین ناراحتی کاهش دهد.

 

سرکار خانم دکتر نگین سادات متینی دندانپزشک و پژوهشگر، عضو افتخاری دنت آنلاین

عضویت در کانال تلگرام دنت آنلاین