در خصوص انتخاب نمایندگان دندانپزشکان در نظام پزشکی چند نکته قابل توجه است:
مباحث جدی صنفی مانند ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی، دانشآموختگان بیشمار خارج از کشور، استثمار دندانپزشکان جوان و دستهگلهای جدید وزارت فخیمه مانند احیای دوباره طرح بهداشتکاران و… مورد اتفاق اغلب دندانپزشکان است.
اما در خصوص راهحلها و معرفی افراد بهعنوان نمایندگان دندانپزشکان در هیاتمدیره سازمان نظامپزشکی و شورای عالی همیشه در مراحل آخر دوباره افرادی صرفا معروف یا صرفا با سوابق حضور در این زمینهها و بدون بررسی کارآمدی و سابقه آنها مطرح میشوند و بعضا به صرف اینکه رای خواهند داشت توسط ائتلافهای مختلف مورد حمایت قرار میگیرند و نهایتا همان آش است و همان کاسه.
اما فلان فرد که ادعای صنفی بودن هم دارد و بهمحض پیشنهاد مدیریت در یک دانشکده جدید التاسیس با شوق و ذوق میپذیرد، چگونه میتواند در خصوص وضعیت اسفبار افزایش ظرفیت دندانپزشکی و صد البته آموزش بیکیفیت دانشگاهها موضع بگیرد؟
فلان فرد که خود داعیه صنفی دارد ولی نامش در لیست مدیریت شرکتهای شبه بیمهای معرفی بیمار است چگونه میتواند در خصوص استثمار دندانپزشکان موضع بگیرد؟
فلان فرد که به بهانههای واهی خودش پیگیر طرح بهداشتکاران است و شاید در ذهن به تشکیل لشکر مریدانی برای خود فکر میکند که آنها را از کاردانی به دکترا رسانده، چگونه ممکن است با این موضوع مخالفت کند؟
برخورد فلان معاون اصولگرا در وزارت فخیمه با دستیاران پاتولوژی در یک موضوع صنفی که به سادگی ممکن است در موضوعی مشابه با دندانپزشکان هم انجام شود، چگونه ممکن است توسط فردی که خود مدیر دولتی است تقبیح شود؟
بسیاری از اسامی افرادی هستند که در عین داشتن شایستگیهایی، مشغلههای فراوان و متعدد اجرایی، علمی و دانشگاهی و عضویت در انجمنهای مختلف دارند که بدیهی است توان و زمان موثری را صرف حضور موثر در هیاتمدیره سازمان نظام پزشکی نخواهند کرد.
این سنت ناپسند بالاخره در یک مرحله باید قطع شود و افرادی معرفی شوند که در عین داشتن توانایی و اطلاعات لازم از این تعلقات و بعضا وابستگیها و حتی فرمانبریها دور باشند.
با مرور سوابق ۱۳ کاندیدای ورود به ترکیب هیاتمدیره سازمان نظام پزشکی تهران به سادگی میتوان بسیاری از آنها را به همین دلایل واجد شایستگی ندانست.
امید است که طرحی نو در اندازیم…
منبع: دندانه