برنامه «تالار گفتمان» در گروه تلگرامی «تعالی دندانپزشکی ایران» روز دوشنبه ۵تیر ۹۶ به گفتگو با دکتر سیامک شایان امین، صاحبامتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری دندانه و ماهنامه نگین دندانپزشکی، اختصاص داشت. موضوع این گفتگو که به بهانه نزدیکی به انتخابات هفتمین دوره سازمان نظامپزشکی ایران برگزار میشد به موضوع «سازمان نظام پزشکی از دیدگاه رسانه» اختصاص داشت. متن این گفتگو پیش روی شماست:
دکتر ندا اسماعیلی:
همکاران گرامی امشب در خدمت همکار جوان و فعال خود جناب آقای دکتر شایان عزیز هستم؛ صاحبامتیاز و مسئول سایت دندانه و نشریه تخصصی نگین که نقش بسزایی در اطلاع رسانی در جامعه دندانپزشکی را دارند.
جناب آقای دکتر شایان! در ابتدا مختصری از فعالیتهای حرفهای خود را بفرمایید بهویژه در مورد سایت دندانه و نشریه نگین.
دکتر سیامک شایان:
عرض تبریک دارم بابت فرارسیدن عید سعید فطر و تشکر میکنم از شما بابت این دعوت. بنده از سال ۸۵ فعالیت صنفی دندانپزشکی را در همکاری با هفتهنامه سپید آغاز کردم. به مدت نزدیک به هشت سال با این هفته نامه همکاری داشتم و صفحه دندانپزشکی، فرهنگی و آیتی آن را مدیریت میکردم. هدف ما این بود که اخبار و رویدادها و چالشهای دندانپزشکی را پوشش دهیم. این هفتهنامه اولین رسانهای بود که نسبت به افزایش تعداد دانشجویان دندانپزشکی خارج از کشور و افزایش افسارگسیخته دانشکدههای دندانپزشکی یا تعدد کنگرههای دندانپزشکی و بحث تربیت دوباره نیروهای حدواسط دندانپزشکی واکنش نشان داد و الهام بخش بسیاری از مدیران و صاحبنظران دندانپزشکی در مصاحبهها و موضعگیری شد.
یک دوره یک ساله مدیریت ویژهنامه یک ساله دندانپزشکی سپید و یک دوره دو سال و نیمه مدیرت خبرنامه انجمن دندان پزشکی ایران را بر عهده داشتم.
این فعالیت ها در نهایت منجر به راهاندازی سایت دندانه و در ادامه اخذ مجوز ماهنامه نگین دندانپزشکی، پایگاه خبری دندانه و انتشارات دندانه شد.
همانطور که در جریان هستید ما عملا هیچ رسانه صنفی خبری حرفهای دندان پزشکی نداشتیم، اخبار حوزه ما را معمولا رسانههای غیر تخصصی پوشش میدادند و محتوای نشریات تخصصی ما قالبا مقالههای علمی و بدون تاریخ مصرف بود.
خوشبختانه به همت دوستان و همکاران عزیزم ما اولین رسانهای بودیم که به شکل تخصصی حوزه صنفی دندانپزشکی را پوشش دادیم و اخبار و رویدادهای آن را منتشر کردیم.
البته اقبال جامعه دندانپزشکی از «مجموعه رسانهای دندانه» چه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و چه در فضای حقیقی و نشریه کاغذی بیشتر از آنکه نشان از کیفیت کار ما باشد، نشاندهنده خلاء موجود در این حوزه بود.
دکتر ندا اسماعیلی:
انگیزه جنابعالی ازاین فعالیتها چه بوده است؟
دکتر سیامک شایان:
پرداختن به فعالیتهای رسانهای برای یک دندانپزشک با توجه به انبوه مشغلهها البته کار سخت و وقتگیری است اما میل به فعالیت صنفی و رسانهای از دوران دانشگاه و تحصیل در من ایجاد شده و نه تنها علی رغم گذشت سالها کمرنگتر نشده است که هر چه می گذرد نسبت این فضا و این فعالیتها علاقهمندتر میشوم. بازخورد نظرات و محب دوستان و همکاران نیز باعث شده در این مسیر مصممتر و پیگیرتر عمل کنم به ترتیبی که طی سالهای اخیر فعالیت مجموعه رسانهای ما بسیار پیشرفت کرده و از یک سایت آنلاین تبدیل به یک ماهنامه صنفی خبری، یک پایگاه خبری انلاین، یک کانال تلگرام و یک انتشارات شده است
دکتر ندا اسماعیلی:
به نظر شما ویژگیهای نمایندگان جامعه دندانپزشکی در سازمان نظام پزشکی چیست؟
دکتر سیامک شایان:
به نظرم من یکی از مهمترین ویژگیها برای نمایندگان و اعضای هیاتمدیره سازمان نظامپزشکی این است که نمایندگان ما، این سمت را با شغل اشتباه نگیرند. وقتی به «نمایندگی دندان پزشکان» به عنوان یک سمت نگاه شود دغدغه فعالیت صنفی، پویایی، انگیزه، اخلاق و خلاقیت در آن به چشم میآید و فعالیت نماینده میتواند منشاء برکات و خدمات زیادی شود. ما در مقام نماینده، منافع خود را فدای مصالح جامعهای که آن را نمایندگی میکنیم، نمیکنیم.
اما در صورت استمرار، این جایگاه تبدیل به شغل افراد میشود و بدین ترتیب فرد مشمول روزمرگی و تکرار میشود و انگیزهای برای ارتقاء کارکرد و کارنامه برایش باقی نمیماند.
مساله گردش نخبگان و ایجاد فرصت برای چهرههای تازه و جوان برای حضور در مناصب مدیریتی در کنار پیشکسوتان و انتقال تجربه نکته دیگری است که باید مد نظر قرار گیرد. ما باید فرصت را برای خدمتگذاری و اثربخشی محدود بدانیم و در دورهای که این فرصت برای ما مهیا میشود به خوبی از آن استفاده کنیم و در ادامه حاضر باشیم از سمت و صندلی خود فاصله بگیریم و این فرصت را در اختیار سایر اعضای جامعه صنفی خود هم قرار دهیم.
نکته دیگر اینکه سازمان نظام پزشکی یک نهاد خصوصی است که بناست از حقوق بخش خصوصی جامعه پزشکی و دندانپزشکی دفاع کند. به نظر میرسد نمایندگانی که وابستگیهای دولتی داشته باشند نتوانند آنطور که باید و شاید از حقوق بخش خصوصی در چالشهای مختلف دفاع کنند و در صورت تضاد منافع و مصالح، وظیفه و رسالت خود را فدای موقعیت شغلی و اداری نکنند.
در نهایت و به عنوان یکی از مهم ترین ویژگیها، نمایندگان دندانپزشکان در سازمان نظامپزشکی باید قدرت اثرگذاری داشته باشند و به قول دوستان اتوریته و قدرت مدیریت لازم برای پیشبرد مباحث مختلف را داشته باشند و بتوانند خواسته های دندانپزشکان را مطالبه کنند. اینجاست که به نظر من حضور چهرههای سیاسی نسبت به اساتید دانشگاهی و چهرههای علمی مفیدتر و اثرگذارتر خواهد بود و باید از حضور چهرههایی که سابقه فعالیت در حوزه سیاست و مدیریت را داشتهاند استقبال کرد
دکتر ندا اسماعیلی:
نقشهای متقابل سازمان نظام پزشکی و جامعه دندانپزشکی چیست؟
دکتر سیامک شایان:
سازمان نظامپزشکی میتواند بزرگترین بازوی حمایتی صنفی برای جامعه دندانپزشکی باشد چراکه در ساختار دولتی و اداری ما جایگاه پذیرفته شدهتری نسبت به انجمنهای علمی و صنفی دندانپزشکی دارد. اما این مساله به شرطی رخ میدهد که سازمان قدرت مدیریتی و توان حضور در رای هرم سیاستگذاری مرتبط با حوزه بهداشت و سلامت را داشته باشد.
نظام پزشکی در نقطه اوج خود به اعضای خود از جمله دندانپزشکان اعتبار و هویت میبخشد و میتواند از منافع آنها در چالشهای مختلف دفاع کند. اما سازمان کم رمق که اختیارات قانونی آن به تدریج در حال سلب شدن و واگذاری به غیر است و استقلال و قدرت چانهزنی چندانی نداشته باشد، قطعا اثربخشی چندانی در سیاستها و سیاستگذاریها نخواهد داشت و در بازی بزرگان جدی گرفته نمیشود…
دکتر ندا اسماعیلی:
به نظر شما عملکرد سازمان نظام پزشکی در ادوار مختلف چگونه بوده است؟
دکتر سیامک شایان:
به نظر من سازمان نظامپزشکی هویت دوگانهای دارد، هم بناست مدافع حقوق مردم در حوزه پزشکی باشد و هم مطالبات جامعه پزشکی را پیگیری کند. همین مرضیهالطرفین بودن سازمان موجب شده نتواند انطور که باید و شاید منافع جامعه پزشکی را در حوزههای مختلف تامین و مطالبه کند و در مجموع کارنامه نظام پزشکی را در ادوار مختلف محافظهکارانه و همراه با روزمرگی (و حتی انفعال) میدانم…
شاید به همین دلیل است که بسیاری از اعضای جامعه پزشکی اعتقاد خود را به سودمندی و اثربخشی این سازمان از دست دادهاند. ضمن اینکه شاهدید سازمان در بسیاری از چالش های سالهای اخیر منفعلانه عمل کرد و نتوانست بحرانها را به درستی مدیریت کند، نظیر هجمههای رسانهای نسبت به جامعه پزشکی و خاصه پرونده مرحوم کیارستمی، ماجرای رشوه و زیرمیزی گرفتن پزشکان، بحث تعرفه درمانی در بخش خصوصی و…
وقتی به کارنامه اعضای هیاتمدیره سازمان نظام پزشکی نگاهی بیاندازیم اکثر این بزرگواران جدا از عضویت در این سازمان عهدهدار مناصب دولتی و مدیریتی هستند یا در شوراها و کمیتههای منتسب به وزارت بهداشت عضویت دارند. طبیعی است که عضویت در پستهای مختلف ممکن است دوستان و برزگان ما را مشمول برخی ملاحظات و محافظهکاریها کند و آنچان که باید و شاید نتوانند در قامت مدافع منافع صنف خود عمل کند. آنچنان که در چالشها و موضوعات مهم صنفی پزشکی و دندانپزشکی طی سالهای اخیر کنش چندانی از این بزرگواران ندیدیم و آنها ترجیح دادند حد میانه را نگه دارند یا موضعگیریای در رابطه با چالشها نداشته باشند.
دکتر ندا اسماعیلی:
نقش رسانه و بخصوص شبکه های اجتماعی در انتخابات نظام پزشکی و انجمن های گروه پزشکی چیست؟
دکتر سیامک شایان:
در دوره اخیر انتخابات سازمان نظامپزشکی شبکههای اجتماعی قطعا مهمترین نقش را در اطلاعرسانی و تبلیغات و گرم کردن فضای انتخابات بازی خواهند کرد. کارکردی که در دورههای پیشین پیامکهای تلفن همراه و خبرنامههای کاغذی بر عهده داشتند.
سرعت انتقال اخبار مهم ترین مزیت شبکههای اجتماعی است. از طرفی امکان تبادل نظر و شرکت در بحثهای صنفی چند طرفه را برای همه کاربران مهیا میکند. این امکان زمینهساز مطالبهگری اعضای جامعه پزشکی و دندان پزشکی و الزام نمایندگان دورههای پیشین و کاندیداها به پاسخگویی درباره عملکرد گذشته و برنامههای آینده خواهد بود.
دکتر ندا اسماعیلی:
رسانه چگونه و چه میزان در برقراری ارتباط بین جامعه پزشکی و نهادهای پزشکی و بهبود عملکرد این نهادها نقش داشته و میتواند داشته باشد ؟
دکتر سیامک شایان:
تا پیش از ظهور و فراگیری شبکههای اجتماعی معمولا ارتباط میان نهادها و جامعه پزشکی یکسویه بود. مدیران در قالب سخنرانی و مصاحبه و خبرنامه و… اعلام نظر و موضع میکردند و بیلان کاری ارائه میدادند و وعده میدادند اما عملا هیچ واکنش و بازخوردی از طرف جامعه منعکس نمیشد. کسی نمیتوانست به نقد و پاسخگویی برآید و نظرش را درباره سخنان مدیران به گوش سایر اعضای جامعه برساند. و احتمالا مدیران و تصمیمگیران و سیاستگذاران ما هم هیچ بازخورد و نظر مخالفی دریافت نمیکردند. اما به یمن فراگیر شبکههای اجتماعی امکان مطالبهگری و نقد کارنامه و کارکد مدیران توسط تک تک اعضای جامعه پزشکی فراهم شده است و دیگر آن دوران گذشته که مدیر و مسئولی بخواهد بدون توجه به افکار عمومی تصمیمگیری و عمل کند…
امکانات و اقتضاعات دنیای مجازی در سالهای اخیر مردم را به شهروندان مطالبهگر بدل کرده است. فضا به ترتیبی است که مردم انتظار دارند افراد مشهور و به زبانی دیگر نخبگان و برگزیدگان و نمایندگان آنها درباره موضوعات مختلف (چه مرتبط با حوزه تخصصی آنها و چه عمومی و غیر مرتبط) واکنش نشان دهند و اظهار نظرکنند. در چنین جامعهای شما دیگر نمیتوانید نماینده عدهای از شهروندان باشید و بیتفاوت از کنار مسائل (چه مرتبط با حوزه کاری و تخصصیتان و چه غیر مرتبط) بگذرید و به خواست و نظر دیگران اهمیت ندهید…
طی سال گذشته دیدیم که مطالبات بخشی از جامعه دندانپزشکی که جامعه متخصصان جوان و ضریب کا بودند منجر به برگزاری چندین تجمع صنفی شد و حتی به سمت استعفای یکی از مدیران بلندپایه وزارت بهداشت در بخش دندانپزشکی رفت و جریان چنان پرشور و پر حاشیه شد که برخی از مدیران و صاحبنظران حوزه دندانپزشکی مجبور شدند به میدان بیایید و با نقد و تحلیل این جریان در جهتدهی به آن سهیم باشند. بحث من در مورد درستی یا نادرستی مطالبات این گروه نیست تنها شاهدی است بر این ادعا که از این پس مدیران و نمایندگان ما بیشتر از هر زمان دیگری در معرض نقد و نظر جامعه هستند و دیگر نمیتوانند مانند گذشته مطالبات و خواستههای دیگران یا نادیده بگیرند یا به آن اهمیت ندهند. (هرچند هنوز که هنوز است این رویه حداقل در ساختار وزارت بهداشت و میان مدیران دندانپزشکی این وزارت خانه در معاونت های مختلف ادامه دارد… )
دکتر ندا اسماعیلی:
وظایف و انتظارات متقابل منتخبان سازمان نظام پزشکی و اعضای سازمان چیست؟
دکتر سیامک شایان:
حمایت و حضور اعضای سازمان نظامپزشکی در انتخابات پیش رو قطعا پشتوانهای برای حضور و عملکرد منتخبان سازمان خواهد بود اما در مقابل منتخبان قطعا باید به قولها و برنامههای ارایه داده شده (البته اگر برنامهای و تعهدی در کار باشد و مانور کاندیداها و تکیه آنها برای کسب رای تنها روی نام و ائتلاف و برند بودن خودشان و محبوبیت اعضای خانوادهشان نباشد!) وفادار بمانند و پاسخگوی عملکرد خود باشند. از طرف دیگر اعضای سازمان باید مطالبهگر خواستهها و برنامهها باشند تا منتخبان بدانند در دوره کاری زیر نظر و ذرهبین جامعه پزشکی و دندانپزشکی هستند.
دکتر حسن انوشه:
احسنت ، میدان را به جوانها باید داد ودر کنارشان کمکشان کرد
دکتر افلاکی:
سلام و سپاس دکتر شایان عزیز
توضیحات تان بسیار جالب و اموزنده بود. جنابعالى تا بحال از طریق رسانه هاى دندانه و نگین خدمات بسیار ارزشمندى در راستاى تشکل و انسجام همکاران دندانپزشک در سراسر کشور و ارتقاى سطح علمى انها نمودهاید. بدون شک در بین همکاران کاندید یکى از شایسته ترین ها مى باشید
ارزوى موفقیت دارم.
دکتر دهقانی:
باسلام و خسته نباشید سوالی داشتم. به نظر جنابعالی نباید ضمانت اجرایی در مقابل وظائف نمایندگان بعد از دوره نمایندگی آنها در نظر گرفت. یا تشویقات موردی برای آنها.
دکتر سیامک شایان:
جناب دکتر دهقانی عرض سلام و احترام دارم خدمت شما.
در پاسخ به سوال شما، به نظرم میرسد متاسفانه ما در کشورمان ساز و کار قانونی برای گرفتن ضمانت اجرایی از منتخبان در عمل به وعدهشان نداریم چه در مورد منتخبان نظام پزشکی و چه در سطح کلانتر در مورد منتخبان دیگر نهادهای سیاسی. مگر جو و افکار عمومی جامعه و مطالبهگری شهروندان. چیزی که تا پیش از این شاید کمرنگ بود اما همچنان که اشاره شد طی این سالها و با افزایش ضریب نفوذ شبکههای اجتماعی در حال افزایش است
دکتر … :
سلام و عرض ادب خدمت اقای دکتر شایان ، دکتر جان اگر حضرتعالی که دارای رسانه وزین دندانه میباشید در انتخابات پیش رو منتخب شوید با توجه به تجربه و علم نوشتاری و گفتاری و رسانه چه امتیاز برتری را نسبت افراد دیگر کاندید میتوانید نام ببرید؟
دکتر سیامک شایان:
با سلام و احترام. به نظر من طی دوره اخیر فعالیت سازمان نظامپزشکی (دوره ششم) شاهد یک پسرفت بزرگ در کار و کارنامه سازمان نظامپزشکی بودیم و آن کمرنگ شدن فعالیت رسانهای این سازمان بود. در طی چهار پنج سال اخیر تعداد شمارههای خبرنامههای سازمان نظامپزشکی به گمانم به تعداد انگشتان دو دست هم نرسید. فعالیت مجازی و خبری در سایت سازمان نیز در حد انتشار مصاحبههای تشریفاتی بود. به عبارتی هیچ ارایه گزارشی از طرف سازمان نظامپزشکی نسبت به جامعه پزشکی و دندان پزشکی انجام نشد. گمان و امیدواری من این است که در صورت انتخاب و ورود به سازمان نظامپزشکی بتوانم به مدد تجربه رسانهای و شناختی که دوستان رسانهای مرتبط با حوزه پزشکی دارم این خلاء را جبران کنم
دکتر … :
اقای دکتر عزیز! آیا پرداخت هزینه های تبلیغاتی از طرف بنگاههای اقتصادی و افراد به رسانه ها در مواضع رسانه به سمت افراد کاندید تاثیر گذار است که فقط جهات مثبت ان کاندیدا را برجسته کنند ؟ ( این سوال فارغ از شخص جنابعالی میباشد که خود دارای رسانه میباشید )
دکتر سیامک شایان:
جناب دکتر یکی از نگرانیهایی که همیشه در جریان انتخابات صنفی (حداقل در حوزه دندان پزشکی) وجود داشته احتمال ورود و دخالت شرکت های دندان پزشکی در انتخابات و تاثیرگذاری روی آرا است. طبیعتا برخی شرکتها با توجه به ضریب نفوذ خوبی که روی دندان پزشکان دارند میتوانند به نفع کاندیدای مورد نظر خود فعالیت کنند. به گمان من در انتخابات پیش روی سازمان (حداقل در شهر تهران) این احتمال منتفی نیست و با توجه به انتساب برخی کاندیداها به فعالیتهای تجاری نمیتوان منکر آن شد و این نگرانی وجود دارد
دکتر … :
نظر بنده را در خصوص اینکه منتخبین ما مانند حضرتعالی که دارای رسانه میباشند و چندین سال در این عرصه فعالیت کردهاند، پس دارای قدرت بیان و تیزهوشی خوبی هستند برای انجام و رایزنی و … قوانین سازمان نظام پزشکی را چگونه ارزیابی میفرمایید.
دکتر سیامک شایان:
همانطور که پیش تر اشاره کردم یکی از مهم ترین ویژگیهای اعضای هیاتمدیره سازمان نظام پزشکی (و البته انجمن های صنفی و علمی) باید قدرت مدیریت و تحلیل و اتوریته ی بالا باشد تا بتوانند خواستهها و مطالبات اعضای جامعه خود را پیگیری کنند. همسویی و برخوردداری از رسانههای فراگیر و با ضریب نفوذ بالا میتواند در این زمینه یک بازوی حمایتی باشد و در کنار رایزنی و لابی با مدیران و مسئولان، با بازتاب دادن خواسته و نظر و مطالبات سایر اعضای جامعه دندانپزشکی به کمک بیاید
دکتر دهقانی:
رابطه بین رای دهندگان با نمایندگان ویا برعکس در دوره نمایندگی باید چگونه باشد؟
دکتر سیامک شایان:
به عقیده من چه بخواهیم و چه نخواهیم از این پس، رابطه میان رای دهندگان و نمایندگان دندان پزشکی با توجه به وجود رسانهها و شبکههای اجتماعی یک رابطه دو طرفه خواهد بود. اعضای جامعه نماینده خود را رصد میکنند و نسبت به برنامهها و عملکرد او واکنش نشان میدهند. اگر تا چند سال پیش مدیران سطع اول ما مشمول این قانون بودند در حال حاضر تمام مدیران و منتخبان و مسئولان شامل حال این قانون میشوند و نمیتوانند از افکار عمومی جامعه فرار کنند.
دکتر دهقانی:
رابطه حقیقی منظورم است. دیداری و نوشتاری؟
دکتر سیامک شایان:
جناب دکتر به نظرم (و امیدواریام این است که) منتخبان جامعه ما کسانی باشند که با راه یافتن به هیاتمدیره سازمان و شورای عالی از بدنه جامعه دندان پزشکی جدا نشوند و رابطه همسطح و موازی انها پیش از انتخابات مشمول اختلاف سطح و تبدیل به یک رابطه بالا به پایین نشود.
دکتر … :
اقای دکتر عزیز! این قانون را که کاندیدا در هر حوزهای میتواند کاندید شود ولی همکاران فقط در حوزه استانی خود میتوانند رای دهند را چگونه ارزیابی میفرمایید، ایا این دو مورد به این صورت درست است؟
دکتر سیامک شایان:
به نظر من این مساله یکی از ضعفها و خلاهای قانون انتخابات نظام پزشکی است. ما در مصاحبهای که با جناب دکتر قربانی، نماینده مجلس و رییس هیات نظرات بر انتخابات دوره هفتم داشتیم این پرسش را مطرح کردیم و ایشان با ظرافت از روی سوال گذشتند و از پاسخ طفره رفتند. نکته مهم این است که متاسفانه تعداد کمی از اعضای جامعه پزشکی و دندان پزشکی از وجود چنین خلائی در قانون اطلاع داشتند و این مساله رقابت را نابرابر و شاید ناجوانمردانه میکند.
دکتر … :
استاد بسیار خوشحالم که این مورد را شما دقت فرمودید و پیگیری نیز داشتید. انشاالله با ورود حضرتعالی و تلاشهای مجدانه شما این نقیصه نیز مرتفع گردد.
دکتر مهناز نیکنام:
سلام دکتر عزیز و ژورنالیست محترم که باعث افتخار جامعه دندانپزشکی هستین؛ بیطرفی در اخبار در وقایع اجتماعی را چگونه توصیف میکنین؟
دکتر سیامک شایان:
عرض سلام و احترام. برای من سخت است که به این سوال به شکل کلی پاسخ دهم. اجازه بدهید جوابم در رابطه با روند کاری مجموعه رسانهای «دندانه» باشد. شورای سردبیری دندانه طی مدت اخیر تلاش کردهاند رسانه تمام جامعه دندانپزشکی ایران باشند نه فقط یک بخش خاص. ما تلاش کردیم در مورد هر موضوع و چالشی صدا و نقطه نظر تمام زوایای درگیر را منعکس کنیم. مثلا در مورد بحث کتابهای مرجع دندانپزشکی (کتاب ملی) هم با رییس و مسئولان دبیرخانه و مولفان و جامیان کتاب مصاحبه داشتیم و هم صدا و نظر داوطلبان و مخالفان را منعکس کردیم.
دکتر … :
اقای دکتر الان در میان کاندیدا افرادی هستند که رویکرد سیاسی دارند و در از شهرهای کوچک هم ثبت نام کرده اند، در صورت منتخب شدن و با توجه به رای الکترال احتمال ورود انها به شورای عالی زیاد است. ایا وجود رای الکترال را نسبت به این موارد یک نقیصه نمیدانید ؟
دکتر سیامک شایان:
جناب دکتر من اصولا با ورود پزشکان سیاستمدار به حوزه فعالیت صنفی مخالف نیستم (هرچند که طی مدت اخیر در سایت و کانال تلگرام دندانه چندین مصاحبه و نقطه نظر مخالف با این رویه منتشر کردهایم ) چراکه پزشکان سیاستمدار در حوزهای غیر از شغل پزشکی توانایی و تجربه دارند و از توان مدیریتی و چانه زنی و لابیگری بیشتری برخوردارند. معتفدم در کشور ایران بسیاری از چالشها با رایزنی حل و فصل میشود پس چه بسی ورود این اعضا بتواند گرهگشای بسیاری از معضلات و چالشهای امروز جامعه پزشکی باشد.
دکتر … :
استاد کاملا صحیح میفرمایید. منظور بنده افراد سیاسی میباشد که در حوزه دندانپزشکی فعال و بنام نبودهاند که حتی برای ورود هم به همین دلیل نمیتوانند از حوزه فعالیتی خود دارای رای شوند. پس شاید با حوزههای دیگر اشنایی داشته باشند ولی به حوزه دندانپزشکی اشراف کامل نداشته باشند. لطفا در این خصوص بفرمایید.
دکتر سیامک شایان:
به نظر من راه یافتن به سازمان نظام پزشکی و مخصوصا شورای عالی این سازمان برای تمام اعضای جامعه پزشکی، اعم از کسانی که فعالیت عمدهای در حوزه سلامت و درمان ندارند و بیشتر در عرصه سیاست شهرهاند و فعالند، جذاب بوده است. اما میتوان اینگونه فرض کرد که این افراد هم دغدغه فعالیت صنفی دارند و دلشان برای حضور و اثرگذاری در این فضا می تپد. اما اینکه آیا از سمت عضویت در شورای عالی سازمان به نفع مقاصد و فعالیت های سیاسی بهره برداری کنند یا بر عکس، از نفوذ خود در ساختار سیاسی در راه پیشبرد مطالبات جامعه پزشکی سود ببرند، نمیتوان مطمئن بود و به نظرم بسته به فرد ممکن است متفاوت باشد.
دکتر دهقانی:
من با این فکر که اگه تهران بعنوان یک استان بزرگ مثل استانهای کلان کشور باشد، برای برگزیدن رییس سازمان نظام پزشکی مرکز(منظور کل کشور است ونه تهران)با توجه به اینکه تا امسال روال این بوده که در نهایت با انتخاب شورای عالی (که تفویضی از طرف مجمع عمومی است)انتخاب میشود، وبالطبع همیشه از تهران هم بوده ،سوالم این است که ایا میشود این ریاست را یک شهرستانی هم بعهده ویا یک شهرستانی را انتخاب کنند. امیدوارم اگر اشتباه میکنم یا ناصواب میگویم راهنمایی کنند دوستان بنده را؟
دکتر سیامک شایان:
به نظر من با توجه به انبوه مشغله و مسئولیت رییس سازمان نظامپزشکی ایشان نه الزما یک تهرانی بلکه باید فردی ساکن شهر تهران باشد و یا اینکه پس از انتخاب (مانند نمایندگان مجلس) به شهر تهران کوچ کند و زندگی و فعالیت خود را در این شهر بنا کند. با توجه به اینکه منتخبان ساکن شهرستان همگی در شهر خود صاحب مطب و مشغله و مسئولیت هستند گمان نمیکند بر عهده گرفتن این مسئولیت بزرگ برای یک پزشک ساکن شهری غیر از تهران ممکن باشد.
دکتر محمود میران:
با سلام خدمت دکتر قیصری و دکتر شایان وسایر همکاران گرامی
بر طبق ماده ۹ قانون نظام پزشکی رئیس کل از طرف مجمع عمومی از بین منتخبین هیئت مدیره سراسر کشور انتخاب می شود بنابراین منعی برای انتخاب این فرد از بین منتخبین غیر تهرانی ندارد ولی دبیر خانه شورای عالی طبق ماده ۵ در تهران می باشد.
دکتر دهقانی:
البته میتواند راه حلی هم برای رییس شهرستانی در تهران پیدا کرد. مثل کلینیک ها و بیمارستانها و مواردی که در نهاد های دیگر وجود دارد. باید حق مکتسبه ای ایجاد نگردد.
بازهم ممنون از وقتی که حضرتعالی برای جواب دادن گذاشتید.
دکتر عطاپور:
جناب دکتر شایان با عرض سلام و احترام. شما بهعنوان یک همکار دندانپزشک اشنا به مشکلات صنفی و یک صاحب رسانه همیشه بیطرفانه مسایل را رصد و انتقادات و پیشنهادات صاحب نظران و اخبار صنفی را به اطلاع جامعه دندانپزشکی و پزشکی میرساندید. ایا در صورت انتخاب شدن در هیئت مدیره نظام پزشکی همچنان به رسالت خود در امانتداری و صداقت رسانهای در اطلاع رسانی مشکلات و مواضع نادرست ادامه خواهید داد یا خدای ناکرده مصالح سازمان نظام پزشکی را بر هر چیز ارجح میدارید؟
دکتر سیامک شایان:
عرض سلام دارم خدمت خانم دکتر عطاپور. ممنون از پرسش شما که از قضا دغدغه خود بنده نیز هست و البته یکی از مواردی که نسبت به کارنامه برخی بزرگان که پیشتر در هیاتمدیره سازمان نظامپزشکی عضویت داشتهاند، انتقاد دارم چراکه معتقدم برخی بزرگان ما به واسطه عضویت در شوراها و انجمنها و مناصب دولتی، نتوانستند به عنوان نماینده واقعی اعضای جامعه دندان پزشکی ظاهر شوند و فعالیت کنند و آنجا که منافع اعضا با مصالح خود و مسئولیتهای دولتیشان در تعارض قرار گرفت، یا سکوت کردند و یا منافع اعضا را دنبال نکردند.
منبع: دندانه