DentOnline
دستکش‌های سنتتیک پودری فهرست بلند بالایی از عوارض جانبی را به همراه دارند
دستکش‌های سنتتیک پودری فهرست بلند بالایی از عوارض جانبی را به همراه دارند

روز به روز پزشکان بیشتری ترجیح می‌دهند از دستکش‌های پودری استفاده کنند، زیرا استفاده از آن‌ها از سایر دستکش‌های طبی راحت‌تر است، اما به دنبال افزایش استفاده از این دستکش‌ها در ایالات‌متحده آمریکا، سازمان غذا و داروی این کشور (FDA)، در تحقیقات خود دریافته است پودرهایی که برای سهولت پوشیدن یا خارج کردن این دستکش‌ها به آن‌ها اضافه می‌شوند، برای بیمار و شخصی که از آن استفاده می‌کند یا به‌عبارت‌دیگر، تمام کسانی که در معرض استنشاق این پودر‌ها قرار می‌گیرند بسیار خطرناک هستند و آسیب‌های غیرقابل‌پیش‌بینی را به دنبال دارند. خطرناک‌ترین این پودر‌ها، انواع آئروسل آن‌ها هستند که در هوا معلق می‌شوند و در دستکش‌های لاتکس طبیعی وجود دارند. پودر این دستکش‌ها حاوی پروتئین‌هایی هستند که واکنش‌های ریوی آلرژیک به وجود می‌آورند.

دستکش‌های سنتتیک پودری هم اگرچه باعث ایجاد علائم حساسیت‌های تنفسی در افراد نمی‌شوند، اما فهرست بلند بالایی از عوارض جانبی را به همراه دارند و باعث التهاب شدید مجاری تنفسی و التهاب جراحات بیمار می‌شوند. همچنین استفاده از این دستکش‌ها حین جراحی به دلیل ایجاد باندی از الیاف بین ارگان‌ها و بافت‌های داخل بدن، باعث ایجاد چسبندگی پس از جراحی می‌شود. البته این عوارض جانبی، به تمام دستکش‌های پودری نسبت داده می‌شود؛ بنابراین، سازمان غذا و داروی آمریکا، تصمیم دارد آن‌ها را به‌طور کامل از بازار جمع کند.
جفری شارون، مدیر مرکز سلامت تجهیزات پزشکی و رادیولوژی FDA می‌گوید: منع استفاده از دستکش‌های طبی پودری، به‌منظور حفظ سلامتی بیماران و کارکنان حوزه بهداشت و درمان در برابر خطراتی که ممکن است از آن آگاه نباشند اعمال می‌شود.
او ادامه می‌دهد: این ممنوعیت اکیداً اجرا می‌شود، زیرا برای حفظ سلامت عموم مردم ضروری است.

بنابر آئین‌نامه FDA، استفاده از دستکش‌های جراحی پودری، دستکش‌های پودری که هنگام معاینه بیمار از آن‌ها استفاده می‌شود و دستکش‌های جراحی دارای پودر قابل جذب که به‌عنوان روان کننده به دستکش افزوده می‌شوند ممنوع است. البته FDA اعلام کرده است که این ممنوعیت‌ها در مورد دستکش‌های رادیوگرافی اعمال نمی‌شوند. زیرا در حال حاضر اطلاعی از خطرناک بودن این قبیل دستکش‌ها در دسترس این سازمان نیست.

سازمان غذا و داروی آمریکا، برای مشخص کردن خطرات این دستکش‌ها، تمام مشاهدات پزشکی موجود را در نظر گرفته است؛ البته این مشاهدات، شامل پیغام‌های اشخاص در سایت regulations. gov هم می‌شود. این سایت در فوریه ۲۰۱۱ در مقاله‌ای با موضوع « اطلاعات مربوط به مزایا و محاسن دستکش‌های پودری » منتشر کرده و از افراد نظرخواهی کرده است.
البته ازآنجایی‌که دستکش‌های طبی نقش مهمی در محافظت بیماران و کارکنان بخش بهداشت و درمان دارند، سازمان غذا و داروی آمریکا، آثار اقتصادی و نتایج پزشکی تصمیم اخیر خود را هم بررسی کرده است و این بررسی نشان می‌دهد ممنوعیت استفاده از دستکش‌های پودری، سبب کمبود دستکش نمی‌شود و آثار اقتصادی آن محسوس نخواهد بود. احتمالاً این ممنوعیت بر کارهای بالینی هم تأثیر نمی‌گذارد، زیرا در حال حاضر انواع دستکش‌های غیر پودری هم موجود و در دسترس هستند.

دستکش‌های غیر پودری که در جراحی و معاینه بیماران از آن‌ها استفاده می‌شود در طبقه تجهیزات پزشکی کلاس ۱ قرار می‌گیرند. در حال حاضر FDA در حال طراحی متممی است تا با ایجاد تغییری در قانون طبقه‌بندی تجهیزات پزشکی، جایگاهی را مختص دستکش‌های پزشکی غیر پودری ایجاد کند. این قانون برای مدت ۹۰ روز در آدرس www. regulations. gov به رأی گذاشته شده است.

 

منبع: دندانه