عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به معضل بیکاری دندانپزشکان جوان گفت: روز دندانپزشک بهانهای شد تا علاوه بر بررسی مشکلاتی که مردم در حوزه دندانپزشکی با آن دست به گریبان هستند، نگاهی به معضلات جامعه دندانپزشکی بیاندازیم و از نزدیک با مشکلات این قشر آشنا شویم...
با توجه به پیشرفتهای چشمگیری که علم پزشکی ایران در حوزههای مختلف از جمله دندانپزشکی داشته است، همواره معضلاتی در این عرصه به چشم میخورد به طوری که هر یک از گروههای پزشکی از کمی و کاستیها و چالش هایی که با آن مواجه هستند، گلایه میکنند.
روز دندانپزشک بهانهای شد تا علاوه بر بررسی مشکلاتی که مردم در حوزه دندانپزشکی با آن دست به گریبان هستند، نگاهی به معضلات جامعه دندانپزشکی بیاندازیم و از نزدیک با مشکلات این قشر آشنا شویم.
بهنام عباسیان عضو دندانپزشک شورای عالی سازمان نظام پزشکی ضمن تبریک روز دندانپزشک به تمام فرهیختگان این حوزه که با تلاش خود سبب ارتقاء سلامت دهان و دندان ملت شریف ایران شده اند، اظهار داشت: جامعه دندانپزشکی خودکفا بوده و برای پیشبرد اهداف علمی و حرفهای خود از هیچ کوششی دریغ نکرده است.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۳۰ هزار فارغ التحصیل دندانپزشکی در حال خدمت رسانی به مردم هستند، گفت: سیاستهای خاصی برای اضافه شدن فارغ التحصیلان جدید به منظور ورود به بازار کار تدوین و تبیین نشده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه دندانپزشکی ایران در منطقه آسیای جنوب، غرب آسیا و مدیترانه شرقی صاحب سبک بوده و حرفی برای گفتن دارد، افزود: با وجود تمامی این امتیازات جامعه دندانپزشکی همواره در برابر فشارهای زیادی از جمله مالیاتها، عدم حمایت بیمههای پایه، مداخله نکردن مدیریتهای شهری برای ارتقاء سطح سلامت دهان و دندان افراد و سایر معضلات قرار دارد، اما با جدیت تمام به ارائه خدمات با کیفیت به مردم میپردازد، زیرا خود را از دل این مردم میداند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به معضل بیکاری دندانپزشکان جوان ادامه داد: هنوز نتوانسته ایم سیاستهای حمایتی را برای فارغ التحصیلان جدید این حوزه اعمال کنیم به طوری که آنان نیز مانند پزشکان عمومی وارد عرصه بیکاری میشوند، زیرا مردم توان پرداخت هزینههای بالای خدمات دندانپزشکی را ندارند و میزان بار مراجعات به مطبها هر سال کاهش مییابد.
عباسیان با بیان اینکه زمانی پرداخت مالیاتهای سنگین دغدغه اصلی دندانپزشکان محسوب میشد، تصریح کرد: علاوه بر مالیات، هزینههای جانبی مطب، تهیه تجهیزات و مواد مصرفی و عوارض تابلو و پسماندها که از سوی شهرداریها برای جامعه دندانپزشکی مصوب میشود، از جمله معضلاتی است که با آن دست به گریبان هستند.
وی ورود بیمهها به حوزه دندانپزشکی را ایجاد فرصت کاری برای دندانپزشکان جوانی که تازه فارغ التحصیل میشوند، عنوان کرد و گفت: عدم پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی، میزان بار مراجعات به مطب و مراکز درمانی این حوزه را بیش از پیش کاهش داده و سبب مراجعه مردم به افراد غیر متخصص در این حوزه شده است که با هزینههای ناچیز و به طور غیر علمی اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی میکنند.
این متخصص ارتودنسی با بیان اینکه جامعه دندانپزشکی به افزایش تعرفه دل خوش نکرده، یادآور شد: خدمات حوزه دندانپزشکی بسیار ارزشمند است و افزایش تعرفهها قدرت ورود مردم به مراکز درمانی این حوزه را برای دریافت خدمات مورد نیاز کاهش میدهد لذا با توجه به اینکه دندانپزشکان تعرفه تمام شده خدمات را از بیماران دریافت نمیکنند، ورود بیمهها برای پوشش خدمات دندانپزشکی در راستای کاهش پرداخت از جیب مردم ضروری است.
منبع: خبرنگاران جوان