سرپرست گروه گسترش شبکه های بهداشتی و درمانی مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: براساس برنامه طرح تحول سلامت 200 روز در سال کلینیک موبایل دندانپزشکی درروستاها فعال است که این رخدادی مهم در عرصه سلامت بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری ها به حساب می آید.
سرپرست گروه گسترش شبکه های بهداشتی و درمانی مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: برنامه تحول نظام سلامت در نگاه نخست در حوزه درمان آغاز شد و با 15 برنامه در حوزه بهداشتی کار خود را ادامه داد که در ابتدای آن طرح پزشک خانواده روستایی زیر 20 هزار مطرح شد و این امر باعث تکاپو در زمینه تعمیر و تجهیز مراکز درمانی روستایی و استقرار پزشکان شد.
سید شهریار حسینی افزود: درحال حاضر 102 مرکز مجری برنامه در روستاها در استان مرکزی است و محل زیست پزشکان نیز آماده سازی شد و حقوق آنان از متوسط 20 میلیون ریال به 80 میلیون ریال رسیده است که باعث ماندگاری آنان در مناطق مناطق محروم و روستاها شده است.
وی بیان کرد: در مراکز مجری برنامه، 49 آزمایشگاه فعال است اما، عمده مشکلات موجود در مناطق محروم و روستاها ی استان کمبود مکمل برای کودکان و مادران باردار است که از ابتدای طرح تاکنون سالانه حدود 20 میلیارد ریال خرید مکمل ویژه روستائیان انجام شده است و 36 واحد دندانپزشکی نیز راه اندازی شده است.
وی توضیح داد: براساس این برنامه 200 روز در سال کلینیک موبایل دندانپزشکی درروستاها فعال است که این رخدادی مهم در عرصه سلامت بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری ها به حساب می آید.
وی تصریح کرد: اگرچه برنامهمراقبت های بهداشتی روستایی از سال 1365 کلید خورد اما درآن از مناطق حاشیه ای در شهرهای بزرگ غفلت شده بود ودر برنامه تحول نظام سلامت این مسئله جبران شده است.
حسینی عنوان کرد: در حال حاضر در استان مرکزی 26 مرکز خدمات جامع سلامت فعالیت دارد که هشت مرکز به تازگی فعال شده است و از این تعداد هفت مرکز در مناطق حاشیه ای شهر اراک مستقر، 18 مرکز دیگر نیز در حال بازسازی و 71پایگاه سلامت در حال حاضر در استان فعالیت دارد.
وی یادآور شد: در اراک 36 پایگاه جدید و 50 پایگاه در مجموع ارائه خدمت می کند و در تمام شهرهای بیش از 50 هزار نفر نیز بازسازی پایگاه ها انجام گرفته است و همچنین 363 نفر در رشته های مختلف رده های پزشک، پرستار، مراقب سلامت و نیروی آزمایشگاهی برای این مهم جذب شده است که از این تعداد 260 نفر در اراک و بقیه در شهرستان ها بوده است.
وی ادامه داد: از نظر اعتباری در حوزه برنامه تحول نظام سلامت در گام بهداشتی در سال 93 حدود 220 میلیارد ریال هزینه شد که این رقم در سال جاری تاکنون به رقم 265 میلیارد ریال در مناطق روستایی هزینه شده است و درمناطق شهری نیز در سال 93 حدود 170 میلیارد ریال و در سال 94 و 95 نیز حدود 220 میلیارد ریال هزینه شده است و این نشان از هزینه هزار میلیارد ریالی در بخش بهداشت در راستای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشتی استان مرکزی است.
حسینی با بیان اینکه از نظر فنی جمعیت اصلی مورد نظر برنامه میانسالان به ویژه مردان هستند که به مراکز مراجعه ندارد، گفت: در این راستا تدوین پرونده الکترونیکی سلامت مورد توجه قرار گرفت به صورتی که از جمعیت یک میلیون و 100 هزار جمعیت 86 درصد پرونده تشکیل شده است و با تشکیل پایگاه های سلامت برنامه جدید ارتقاء خدمات نوین سلامت ویژه میانسالان در حال اجرایی است که در 50 نقطه اراک برای هر 10 هزار نفر یک پایگاه خدمات رسانی دارد و در این راستا جزء استان های موفق هستیم.
وی افزود: 111 طرح زیرساختی بهداشتی نیز در قالب برنامه نظام سلامت در استان مرکزی در دست انجام است که پیش بینی می شود 46 طرح در هفته سلامت (اردیبهشت سال آتی)به بهره برداری برسد.
منبع: ایرنا