معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم را مورد تاکید قرار داد و گفت: در سال 95 ، سه مرکز رشد جدید شامل مرکز رشد طب بازساختی، علوم دندانی و علوم غذایی را تاسیس کردیم که در مجموع تعداد مراکز رشد دانشگاه به انضمام مرکز رشد علوم دارویی به 4 مرکز ارتقا یافت.
افشین زرقی در اولین همایش روز فناوری سلامت با بیان اینکه هدفگذاری در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر دو محور "ارتقای کیفی تحقیقات" و "جهت گیری پژوهش" استوار است، اظهار کرد: با تبدیل معاونت پژوهشی به معاونت تحقیقات و فناوری تغییر تفکری در دانشگاه ایجاد شد به گونهای که در یک بازه زمانی 4 ساله، شاهد 2 برابر شدن رشد تولید علم در دانشگاه بودیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در رشد تولید علم دانشگاه اول کشور هستیم و 2550 مقاله تولید کردهایم، افزود: از 2550 مقاله، 500 مقاله در مجلات کیو وان چاپ شده که این مساله نشان میدهد کیفی نگری موجب رشد فزاینده دانشگاه در رنکینگهای بینالمللی شده است.
وی حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم را مورد تاکید قرار داد و گفت: در سال 95 ، سه مرکز رشد جدید شامل مرکز رشد طب بازساختی، علوم دندانی و علوم غذایی را تاسیس کردیم که در مجموع تعداد مراکز رشد دانشگاه به انضمام مرکز رشد علوم دارویی به 4 مرکز ارتقا یافت.
زرقی ادامه داد: همچنین در صورت تصویب شورای فناوری، 800 میلیون تومان پول بلاعوض برای حمایت از طرحهای فناورانه در نظر گرفتهایم. از طرفی در صندوق البرز 3 میلیارد تومان سرمایهگذاری اولیه برای تخصیص تسهیلات انجام دادیم که این مبلغ در حال حاضر به 4.5 میلیارد تومان رسیده است.
زرقی با بیان اینکه برای ثبت پتنت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 15 میلیون تومان پرداخت میکنیم، اظهار کرد: کارگاههایی در حوزههای مختلف همچون تاسیس شرکت دانش بنیان، تجاری کردن محصولات و ثبت پتنت برگزار کردیم.
وی افزود: همچنین تعداد شرکتهای دانش بنیان دانشگاه نیز از 2 شرکت در سال 92 به 33 شرکت در سال 95 رسیده است که البته ظرفیت دانشگاه 100 شرکت دانش بنیان است. اگر 15 درصد این شرکتها محصول محور و تاپ باشند ما را به سمت دانشگاه نسل سوم هدایت میکنند.
زرقی ادامه داد: بعد از 3 سال شرکتهای ما به محصول رسیدهاند که داروی یدوفولیک اولین دارو با لوگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ضرورت زیرساختها برای دستیابی به فناوری های کلان تاکید کرد و گفت: با بودجه 5 میلیارد تومانی بزرگترین اتاق تمیز کشور را راهاندازی کردیم که یکی از شرکتهای دانش بنیان با این اتاق قرارداد منعقد کرده است که انتظار داریم سال آینده 2 یا 3 داروی هایتک در زمینه سرطان تولید کند.
وی به آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی نیز اشاره و اظهار کرد: سال 95، 4 هزار و 479 مورد خدمات پژوهشی ارائه کردیم که البته دغدغه ما تجهیز کردن این آزمایشگاه است.
وی با اشاره به گسترش شبکههای علم و فناوری، گفت: شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلولهای بنیادی، شبکه توسعه دارو و شبکه طب سنتی راهاندازی شد.
زرقی همچنین انعقاد تفاهم نامه با مراکز علمی داخلی و خارجی را از دیگر اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری عنوان کرد و گفت: با دانشگاههای خواجه نصیرالدین طوسی، امیرکبیر و پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران در داخل و با مراکز علمی کشورهای مجارستان، هلند و اتریش تفاهم نامههایی را منعقد کردیم که نتیجه این اقدامات راهاندازی فاز یک طرح ملی شناسایی و کنترل آلایندههای مواد غذایی بود.
منبع: ایسنا