قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام این خبر که «سامانه جامع نشریات الکترونیک» هفته آینده راه اندازی می شود، گفت: اطلاعات 40 هزار نشریه معتبری که دانشگاه های علوم پزشکی ما به آنها دسترسی دارند به همراه اطلاعات مربوط به 400 نشریه علمی پژوهشی ایران، در این سامانه قرار دارد ...
دکتر شاهین آخوندزاده قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: برگ برنده ما در ایران نیروی انسانی است؛ ما از نظر منابع مالی نمی توانیم با کشورهای پیشرفته و حتی برخی کشورهای همسایه رقابت کنیم اما نسل جوان بسیار باهوش و توانمند و همچنین اعضای هیات علمی دانشمندی داریم که پیشرفت های علمی کشور را مدیون آنها هستیم.
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت فراهم کردن امکان دسترسی محققان کشور به منابع الکترونیک علمی تحقیقاتی بین المللی را از دیگر اقدامات این معاونت در سال جاری دانست و افزود: هر ساله بودجه قابل توجهی از وزارت بهداشت به این منظور اختصاص می یابد که امسال نیز مبلغی حدود 45 میلیارد تومان اختصاص یافته است.
آخوندزاده اظهار کرد: این برنامه باعث شده که تمام دانشگاه های علوم پزشکی در چند سال گذشته به صورت مستمر بتوانند به منابع الکترونیک بین المللی از جمله نشریات علمی دسترسی داشته باشند و در راستای ارتقای سطح علمی خود و کیفی شدن تولیدات علمی از آنها بهره مند شوند.
وی گفت: راه اندازی «سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی» از دیگر برنامه های اجرا شده است که طی آن اعضای هیات علمی می توانند به صورت آنلاین اطلاعات مربوط به فعالیت های علمی خود را در این سامانه قرار دهند.
آخوندزاده اظهار کرد: درحال حاضر 17 هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور عضو این سامانه هستند و به صورت آنلاین اطلاعات علم سنجی شامل تعداد مقالات، موضوعات مقالات، میزان استنادات به مقالات و اچ ایندکس خود را در آن اعلام می کنند.
وی ادامه داد: این سامانه که امسال به طور کامل به بهره برداری رسید، اطلاعات بسیار ارزشمندی را در رابطه با تولید علم پزشکی کشور گرد می آورد. آخوندزاده با اعلام این خبر که «سامانه جامع نشریات الکترونیک» نیز هفته آینده راه اندازی می شود، در مورد آن توضیح داد: اطلاعات 40 هزار نشریه معتبری که دانشگاه های علوم پزشکی ما به آنها دسترسی دارند به همراه اطلاعات مربوط به 400 نشریه علمی پژوهشی ایران، در این سامانه قرار دارد و محققان می توانند از این منابع استفاده کنند.
وی اظهار کرد: همچنین در این سامانه فهرست نشریات نامعتبر نیز منتشر می شود تا به این طریق محققان این نشریات را شناخته و به آنها استناد نکنند.
منبع: ایرنا