رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با تأکید بر اینکه باید حتماً پکیج خدمات دندانپزشکی در کشور بازنگری شود زیرا هیچ خدمتی در حوزه سلامت بهاندازه خدمات دندانپزشکی جیب مردم را خالی نمیکند، افزود: نداشتن دندان سالم مشکلات زیادی ایجاد میکند .
امروزه با توجه به مشکلات اقتصادی که شامل هزینههای جاری روزانه و هزینههای درمانی و... میشود، درمان های پزشکی می تواند هزینه های گزافی را به خانواده متقبل کند که در این شرایط بیمه یکی از راه حلهای مهم جبران هزینه های گران و سرسام آور پزشکی است در این میان دندانپزشکی که هزینه ای سرسام آوری دارد کمتر مورد توجه بیمه ها ها قرار گرفته است و به نظر می رسد این موضوع سبب شده تا مردم کمتر به سلامت دهان و دندان خود اهمیت دهند تا بتوانند هزینه های زندگی خود را به اصطلاح مدیریت کنند. غافل از آنکه توجه نکردن به سلامت دهان و دندان می تواند ضربه های جبران ناپذیری را به فرد وارد کند.
پکیج دندانپزشکی بازنگری شود
علیرضا زالی در گفت و گویی درباره وضعیت نابسامان خدمات دندانپزشکی در کشور که هزینههای زیادی را بر مردم تحمیل میکند اظهار داشت: متأسفانه 85 تا 96 درصد هزینههای دندانپزشکی را مردم از جیب میپردازند و به هیچ عنوان بیمهها خدمات مهم دندانپزشکی را پوشش نمیدهند.
وی ادامه داد: بنابراین باید گروههای آسیبپذیر دندانی شناسایی شود و برای خدمات دندانپزشکی سوبسید ارائه شود کما اینکه هماکنون بچههای زیر 7 سال تحت پوشش بهداشت دندانی قرار گرفتهاند ولی کافی نیست و باید یک پکیج بیمه پایه بههمراه تکمیلی مناسب برای آنان تعیین شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با تأکید بر اینکه باید حتماً پکیج خدمات دندانپزشکی در کشور بازنگری شود زیرا هیچ خدمتی در حوزه سلامت بهاندازه خدمات دندانپزشکی جیب مردم را خالی نمیکند، افزود: نداشتن دندان سالم مشکلات زیادی ایجاد میکند مثلاً کسی نتواند غذا را خوب بجود دچار سوءتغذیه مزمن میشود و از این دست مشکلات بهخاطر دندان خراب زیاد است.
خلاء دندانپزشکی دربرنامه پزشک خانواده
دکتر علی یزدانی در گفتو گو یی در باره نبود برنامه ای جامع برای کنترل بیماریهای دهان و دندان در کشور به ویژه در روستاها گفت: بر بازدیدهایی که از برخی مناطق روستایی کشور داشته ام، وضعیت بهداشت دهان و دندان روستاییان به شدت نگران کننده است. به طوریکه مشکلات خرابی و پوسیدگی دندانها متوجه تمامی روستاهای کشور است.
وی ضمن هشدار نسبت به تبعات ناگوار خرابی دندانها که منجر به بروز سایر بیماریها می شود، افزود: در هیچ کدام از روستاهای کشور که هدف اصلی برنامه پزشک خانواده هستند، فردی را نمی توانیم پیدا کنیم که بالای 2 سال باشد و دندان پوسیده و خراب نداشته باشد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با انتقاد از اینکه دندانپزشکی هیچ جایگاهی در طرح پزشک خانواده و نسخه 02 این برنامه ندارد، گفت: من مطمئن هستم که تاکنون هیچ صحبتی از موضوع دندانپزشکی در برنامه پزشک خانواده به میان نیامده است.
یزدانی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت تهیه کننده برنامه پزشک خانواده است، افزود: قطعا دوستان باید از ما بخواهند که در این زمینه برنامه و پیشنهادی ارائه بدهیم ولی تاکنون چنین درخواستی نشده است.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: قطعا وقتی در برنامه پزشک خانواده هیچ صحبتی از دندانپزشکی نشده است، میتواند به معنای آن باشد که نظرات در مورد دندانپزشکی مانند 50 سال گذشته است که اصلا دندانپزشکی را جزو رشتههای پزشکی نمیدانستند.
آنچه مسلم است این که مشکلات دندان بدون بیمه برطرف نمی شود و با توجه به سطح درآمدی مردم افراد کمتری توان مراجعه به مطب دندانپزشکی را دارند. حال چه هزینه خدمات دندانپزشکی بالا و یا میزان درآمدی کم مردم در مراجعه نکردن به دندانپزشکی موثر باشد، باید فکری برای اصلاح تعرفه بیمه های دندانپزشکی کرد تا سلامت دهان و دندان افراد جامکعه بیش از این به خطر نیفتد
منبع: تیترشهر