اين کشف جديد که توسط محققان کالج پادشاهي لندن صورت گرفته با استفاده از داروي تيدگلوسيب که قبلا براي درمان آلزايمر به کار مي رفت، اکنون موجب فعال سازي سلول هاي بنيادي دندان ساز مي شود و آن ها را به ساخت بافت جديد دندان تحريک مي کند.
به تازگي محققان دارويي را کشف کرده اند که با استفاده از آن ديگر نيازي به پر کردن مصنوعي دندان ها نيست. بلکه طبق اين داروي جديد مي توان دندان ها را از درون خود دندان بازسازي کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا، محققان توانسته اند دارويي که قبلا در آزمايشات براي درمان آلزايمر به کار گرفته مي شد را در علم دندانپزشکي به کار گيرند. اين دارو با فعال کردن سلول هاي بنيادي درون دندان، باعث رشد بافت سخت دندان شده و منجر به ساخت مجدد قسمت خراب دندان از نو مي شود.
استفاده از اين دارو آسان است به همين دليل مي توان از آن در آينده نزديک در کلينيک هاي دندان پزشکي براي درمان پوسيدگي دندان استفاده کرد.
در حالت عادي پس از اينکه دنداني مي پوسد و يا به هر علتي خراب مي شود، ممکن است ريشه دندان در جريان هوا قرار گيرد که براي افراد بسياري با درد بسياري همراه است و خطر عفونت هاي دهان را افزايش مي دهد و براي جلوگيري از اين موضوع، بدن انسان ماده اي بسيار نازک مثل دستمال کاغذي ايجاد مي کند که مانع از ورود هر نوع ماده اي به درون دندان شود.
در مقابل، بدن نيز براي حفاظت از دندان و جلوگيري از عفونت، لايه جديدي توليد مي کند و از ريشه و تاج دندان محافظت مي کند. ولي اين تحرک بدن، براي مقابله با پوسيدگي هاي بزرگ کافي نيست. به همين دليل دندان پزشکان مجبورند تا آن را سوراخ کرده و مجددا با ماده اي آن را پر کنند. اين روشي بود که در گذشته انجام مي شد و چندان ايده آل به نظر نمي رسيد.
دانشمندان با استفاده از سيمان هايي از جنس کلسيم يا سيليکون در تلاش هستند تا اين پوسيدگي هاي بزرگ را درمان کنند.
اين کشف جديد که توسط محققان کالج پادشاهي لندن صورت گرفته با استفاده از داروي تيدگلوسيب که قبلا براي درمان آلزايمر به کار مي رفت، اکنون موجب فعال سازي سلول هاي بنيادي دندان ساز مي شود و آن ها را به ساخت بافت جديد دندان تحريک مي کند.
دانشمندان اميدوارند اين روش براي آينده دندان پزشکي مفيد باشد و بتوان با استفاده از آن، پوسيدگي هاي وسيع دندان را درمان کرد.
ناگفته نماند اين روش در آزمايش بر روي موش ها با موفقيت تست شده است. اما برخي معتقدند براي آزمايش موفقيت آميز آن بر روي انسان هنوز زمان زيادي باقي مانده است.
البته اين تنها تحقيقي نيست که براي رشد مجدد بافت دندان انجام شده، بلکه در سال 2015 نيز گروهي از دانشمندان انگليسي قصد داشتن با ساخت ماده اي خميري شکل به تحريک سلول هاي دندان براي شروع به ساخت مجدد دندان دست يابند.
گروهي از محققان استراليايي در سال 2015 پيشنهاد دادند تا با استفاده از فلورايد غليظ براي پر کردن دندان، روند پوسيدگي دندان را معکوس کنند که آن تحقيق هم هنوز به نتايج ملموسي نرسيده است.
براي اينکه ببينيم معجزات استفاده از اين دارو براي دندان ها چيست؟ بايد منتظر ورود اين دارو به دندانپزشکي ها باشيم.
منبع: آریا