DentOnline
دفع عفونت ایمپلنت های دندانی با ایجاد سدی جلوی باکتری‌ها
دفع عفونت ایمپلنت های دندانی با ایجاد سدی جلوی باکتری‌ها

محققان روکشی جدید برای ایمپلنت‌های دندانی را ابداع کرده‌اند که با حمله‌ای سه‌جانبه علاوه بر کمک به روند درمان لثه و دندان، با عفونت‌های اطراف ایمپلنت مبارزه می‌کند.

به گفته دانشمندان دانشگاه باسک، حدود ۱۰ درصد از ایمپلنت‌های دندانی در نهایت به دلیل عفونت‌های باکتریائی یا درست یکپارچه‌نشدن با استخوان فک بیمار باید کشیده شوند. برای غلبه بر این موضوع، گروهی از محققان روکش جدیدی را برای دندان‌های کاشتنی یا ایمپلنت‌های دندانی توسعه داده‌اند که نه فقط اتکای بهتری در اطراف استخوان ایجاد می‌کند بلکه می‌تواند به سه روش با عفونت‌های باکتریائی اطرافش نیز بجنگد.
ایمپلنت استاندارد از پیچی تیتانیومی ساخته می‌شود که  درون فضای خالی دندان جایگیر می‌شود و دندانی مصنوعی نیز روی آن قرار می‌گیرد اما این کار زمانبر است و ماه‌ها طول می‌کشد که درمان به این شیوه کامل شود. در این حال ممکن است بیمار نیز قادر به خوردن غذاهای جامد نباشد.
تلاش‌های گذشته برای بهبود زمان بازیابی و کاهش خطرات و احتمالات رد ایمپلنت، شامل رشد دادن دندان در جای خالی به طور مستقیم و با استفاده از سلول‌های بنیادی خود بیمار از طریق پوشش نانو و نیز دندان جایگزین ساخته‌شده با فناوری چاپ سه بعدی حاصل شده از رزین ضد میکروبی بوده است که به فرایند درمان سرعت می‌دهد اما در تحقیقات جدید، گروه مطالعاتی طرحی را ارائه داده که از طریق روکش می‌تواند هم روند ادغام را بهبود دهد و هم به دفع عفونت با ایجاد سدی جلوی باکتری‌ها در وهله اول یا کشتن آنها در مرحله بعدی کمک کند.
بئاتریس پالا، یکی از نویسندگان این تحقیق که نتایج آن در Journal of Non-Crystalline Solids منتشر شده، در این زمینه می‌گوید: ما قبلاً روکش‌هایی را فراهم کرده‌ایم که تولید استخوان در اطراف ایمپلنت و در نتیجه مهار آن را تسهیل می‌کند و در قدم بعدی به این می‌پردازیم که چگونه این روکش‌ها را به کشتن باکتری متمایل کنیم».
آنها با استفاده از یک راهکار ترکیبی به ژلی حاصل شده از سیلیکا و مواد ضد باکتری دست یافته‌اند که یکی از مواد نقش پیشگیری از عفونت را ایفا می‌کند و دو تای دیگر در صورت بروز عفونت نقش مبارزه با آن را در هر یک از مراحل کار به عهده می‌گیرند.
استفاده از این مواد هنوز در مراحل آزمایشی است و به گفته محققان این مطالعه، علاوه بر آزمون‌های مرتبط باید تحقیقات بیشتری هم برای بهینه‌سازی نتایج صورت گیرد.

 

منبع: سلامت آنلاین

 

 مشاهده خبرهای بیشتر

عضویت در کانال تلگرام دنت آنلاین