DentOnline
آموزش دندانپزشکی به دانشجویان با استفاده از ربات پژوهشگران ایرانی
آموزش دندانپزشکی به دانشجویان با استفاده از ربات پژوهشگران ایرانی

عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین و مدیر آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران گفت: محصولات تولیدی، علاوه بر کاربردی که در صنعت بسته‌بندی کالا دارد، برای آموزش دندانپزشکی به دانشجویان قابل استفاده می باشد.

پژوهشگران ایرانی در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران در عرصه فناوری‌های نوین به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند.

دکتر مهدی طالع ماسوله، عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران و مدیر آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران، دستاوردهای سال‌های اخیر این آزمایشگاه را چشم‌گیر  گزارش کرد.

وی افزود: در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران تقریباً ۲۰ دانشجوی پژوهشگر فعالیت دارند. تمرکز در این آزمایشگاه بیشتر بر روی شناخت و گسترش دانش فنی ربات‌های روز دنیا در زمینه‌های صنعتی است.

طالع ماسوله تصریح کرد: از جمله دستاوردهای این آزمایشگاه می‌توان به «ربات دلتای چهار درجه آزادی» اشاره کرد که در دسته ربات‌های موازی قرار می‌گیرد. این ربات با چهار بازو می‌تواند همزمان به صورت مستقل به جلو، عقب، پایین و به صورت دورانی و با سرعت بالا فعالیت کند که در صنایع بسته‌بندی کاربرد دارد.

به گفته این استاد مکاترونیک دانشگاه تهران، راه‌اندازی آزمایشگاه و تولید ربات‌ها، بر اساس طرح کلان ملی حمایت شده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است و محصولات تولیدی، علاوه بر کاربردی که در صنعت بسته‌بندی کالا دارد، برای آموزش دندانپزشکی به دانشجویان قابل استفاده است.

وی خاطرنشان کرد: از تأسیس آزمایشگاه تعامل انسان و ربات حدود چهار سال می‌گذرد که امروز به رشد چشم‌گیری دست یافته است.

 

منبع: ایسنا