رئیس دانشکده دندانپزشکی زنجان گفت:در راستای دانش دندانپزشکها باید متناسب با نیازهای جامعه پیش رفت که متاسفانه در حال حاضر با وجود برگزاری حدود 30 کنگره دندانپزشکی در سال، لزوما دانش به درد بخوری برای افراد ندارد و عمده تبلیغات مربوط به زیبایی و ایمپلنت است.
محمد جولایی با اشاره به اینکه در حوزه دندانپزشکی اگر مشکلات را به دو قسمت تقسیم کنیم یک بخشی از مشکلات به دولت و مسئولان امر و مجموعه درمانی و زیرساختهای در اختیار این حوزه و بخش دیگری از این مشکلات نیز به بیماران و مردم برمیگردد، اظهار کرد: در این حوزه نیازمند فرهنگسازی بیشتری هستیم؛ چرا که بیماران دارای این ذهنیت غالب هستند که سلامت دندان خلاصه میشود به اینکه دندان هیچ دردی نداشته باشد و تنها زمانی به متخصص مراجعه میکنند که دنداندرد و یا دچار پوسیدگی دندان شده باشد.
وی ادامه داد: افراد باید به دندانها بهعنوان یک عضو نگاه کنند و همانطور که از سایر اعضای بدن نظیر دست و پا مراقبت میکنند از دندانها هم با شدت بیشتری مراقبت کنند و مراجعه به متخصص را فقط در زمان دنداندرد محدود نکنند؛ چراکه به این طریق هزینههای درمان به دلیل سلسله درمانی متناوبی که وجود دارد بالا میرود و فرد ترجیح میدهد که دندان را بکشد.
جولایی با بیان اینکه با حداقل هزینهها میتوان از خراب و یا پوسیدگی دندانها جلوگیری کرد، افزود: چکاپ دندانها به طور مرتب علاوه بر اینکه هزینه کمتری را در بر خواهد داشت سلامت دندان بیمار را نیز تضمین میکند و این امر نیاز به فرهنگسازی در بین مردم دارد.
متخصص ترمیمی دندانپزشکی تصریح کرد: در بخش دولت نیز دندانپزشکی با مشکلاتی روبهرو است که از جمله این موارد عدم وجود معاونت دندانپزشکی در وزارت بهداشت است که در دولتهای مختلف این مهم پیگیری شده، ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است که اگر تحقق یابد، نظارت به نوعی نظارت بر روی حیطه دندانپزشکی بیشتر میشد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در راستای دانش دندانپزشکها نیز باید متناسب با نیازهای جامعه پیش رفت که متاسفانه در حال حاضر با وجود برگزاری حدود 30 کنگره دندانپزشکی در سال، لزوما دانش به درد بخوری برای افراد ندارد و در حال حاضر عمده تبلیغات مربوط به زیبایی و ایمپلنت است و عمده مشکلاتی که جامعه بیمار با آن درگیر هستند مطرح نمیشود و در این زمینه باید به درستی برنامهریزی کرد.
منبع: ایسنا