DentOnline
بیمه‌ها توان ورود درست به حوزه دندان‌پزشکی را ندارند
بیمه‌ها توان ورود درست به حوزه دندان‌پزشکی را ندارند

گفت‌وگوی نگین دندان‌پزشکی با بهرام پارسایی، نماینده دندان‌پزشک شیراز در مجلس

مشکلات جامعه دندان‌پزشکان و حوزه سلامت دهان و دندان همواره بخشی از چالش‌های حوزه سلامت بود. طی این سال‌ها‌گاه مجلس در کنار دولت به دنبال رفع آن بودند و‌گاه هم مجلس با قوانینی که تصویب کرد، در تقابل با دولت قرار گرفت. حال مجلس جدید با بیش از ۶۸ درصد نماینده جدید مدتی است کار خود را آغاز کرده است و باید ببینیم چه برنامه‌ای برای این حوزه دارند. اگرچه معمولاً کمیسیون بهداشت و درمان پیگیر این مباحث است اما قطعاً این موضوع که افراد برخاسته از دل جامعه دندان‌پزشکی که درد آشنای این حوزه هستند، تا چه حد دغدغه رفع مشکلات این حوزه را دارند. بر همین اساس به سراغ بهرام پارسایی، دندان‌پزشک و نماینده اول مردم شیراز در مجلس دهم رفتیم و با او به گفت‌و گو پرداختیم که در ادامه می‌آید:

*شما به عنوان نماینده مردم شیراز عضوی از جامعه دندان‌پزشکی هستید. با توجه به اینکه قطعاً اطلاعاتی از مشکلات اینجامعه دارید که شاید سایر نماینده‌ها کمتر چنین اشرافیتی داشته باشند. برای رفع مشکلات موجودشان چه می‌کنید؟
وقتی به عنوان نماینده مردم وارد مجلس قانونگذاری می‌شویم طبیعتاً باید نگاه کلی نگر داشته باشیم و برای تصویب قوانینی که به مصلحت و به نفع همه مردم است، تلاش کنیم اما به هر حال اینکه هر یک از نمایندگان برخواسته از جامعه و صنفی هستند این حسن را دارد که با مشکلات و چالش‌های آن صنف آشنا هستند و می‌توانند در راستای کاهش و حل آن گام بردارند. البته مهم‌ترین مسئله که قطعاً برای پیگیری خواسته‌های جامعه دندان‌پزشکان (که من هم یکی از آن‌ها هستم) ضروری است، نقش آفرینی انجمن‌هاست. توجه داشته باشید اگر این دوستان و یا هر ان جی اویی که مربوط به این حوزه هستند، چالش‌های موجود در حوزه خود را مشخص کنند و پیشنهادات و برنامه‌هایی که برای کاهش آن دارند، جمع‌آوری کنند و به مجلس ارائه دهند. ما می‌توانیم به پیشنهادات آن‌ها رسیدگی کنیم و در صورتی که قابلیت اجرایی شدن، دارند آن را پیگیری و به صورت قانون درآوریم. در چنین شرایطی ما می‌توانیم کمکی به این دوستان کنیم.
همانطور که مشخص است و همه می‌دانند مجلس محل قانونگذاری است و در موارد گوناگون نیاز به پیگیری و نظارت بر اجرای برنامه‌ها ضروری است. البته همه این موارد برای پیگیری راه و راهکار خود را دارد و باید سلسله مراتب و اولویت بندی‌ها در نظر گرفته شود. به هر حال همه ما می‌دانیم که سلامت یکی از اولویت‌های اصلی همه کشورهاست، اگر بتوانیم به این صنف کمک کنیم و در راستای تقویت آنکه قطعاً اثرگذار بر سلامت دهان و دندان جامعه است، به درستی گام برداریم، قطعاً کار بزرگی کرده‌ایم. بنابراین ما از NGO‌های مختلف در حوزه سلامت دهان و دندان و دندان‌پزشکی می‌خواهیم که پیشنهادات خود را برای بهبود وضعیت حوزه سلامت دهان و دندان و جامعه دندان‌پزشکی در اختیار نمایندگان مجلس بگذارند تا ما بتوانیم از طریق مراجع قانونی و یا وزارت‌خانه پیگیری کنیم. امیدواریم این مشکلات رفع و خواسته‌ها محقق شود.

* به نظر شما چالش مهمی که در حال حاضر جامعه دندان‌پزشکان و حوزه سلامت دهان و دندانمان با آن روبرو است، چیست؟
البته هم در حوزه سلامت دهان و دندان و هم دندان‌پزشکی چالش بسیار است. برخی از این چالش‌ها شاید با برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت به نتیجه می‌رسد و برخی نیز بعید است حل شود. یکی از چالش‌هایی که فکر نمی‌کنم با شرایط کنونی حوزه سلامت قابل حل باشد این است که در سال آخر دولت آقای احمدی‌نژاد متاسفانه میزان دانشکده‌های دندان‌پزشکی به میزان قابل توجهی زیاد شد و حتی می‌توان گفت تا ۱۰۰ درصد افزایش یافت. چنین تصمیمی هم از لحاظ آموزشی این حوزه را با چالش روبرو کرد و هم از لحاظ تعدد فارغ‌التحصیلان در آینده نزدیک بسیار مشکل ساز می‌شود. به عبارتی در آینده، ما با‌‌ همان مشکلی که پزشکان عمومی با آن روبرو هستند در جامعه دندان‌پزشکان عمومی نیز روبرو خواهیم شد و‌‌ همان بحث ناموزونی عرضه و تقاضا در خدمات دندان‌پزشکی را شاهد خواهیم بود. این اتفاقی است که در دولت قبل به وقوع پیوست اگرچه به نظر من باید برنامه‌ریزی برای حل آن انجام داد اما برچیدنش کار بسیار دشواری خواهد بود.

*یکی از موضوعاتی که تقریباً همواره به عنوان دغدغه حوزه سلامت مطرح بود و بار‌ها و بار‌ها در مجالس قبلی هم به آن پرداخته شد، پوشش خدمات بیمه‌ای دندان‌پزشکی است که تا همین حالا پیشرفت و نتیجه‌ای مقبول حاصل نشده است. برای این موضوع چه می‌توان انجام داد و چه برنامه‌ای دارید؟
طبیعتاً موضوع پوشش بیمه‌ای خدمات دندان‌پزشکی موضوع قابل توجهی است. چنانچه می‌دانید هزینه خدمات دندان‌پزشکی بسیار بالاست و همین موجب می‌شود خانواده‌ها از پیگیری به موقع اجتناب کنند و در نتیجه سلامت دهان و دندان افراد به مخاطره بیفتد. برهمین اساس لازم است برای این موضوع به دنبال راهکاری برویم. قطعاً بر هیچ کس پوشیده نیست که بیمه‌ها در کشور ما از کیفیت نامناسبی برخوردار است و تا شرایط مطلوب فاصله بسیار دارد. بنابراین اگرچه انتظار می‌رود که پوشش بیمه‌ای در این حوزه ارتقا یابد اما تا زمانی که شرایط بیمه‌ها مساعد نشود نمی‌توانیم از آن‌ها بخواهیم که به این بخش هم ورود کنند. به عبارتی ورود بیمه‌های ضعیف به این حوزه اگر بر مشکلات نیفزاید به بهبودش کمکی نمی‌کند. بیمه‌ها در شرایط فعلی و بنا بر بدهی‌هایی که دارند موجودیتشان هم زیر سئوال است چه برسد از آن‌ها انتظار نقش آفرینی بیشتر داشته باشیم. ما بیمه پویا و توانمندی نداریم که بتواند به سلامت جامعه کمک کند. درباره بخش خدمات دندان‌پزشکی هم که هزینه‌ها به مراتب بیشتر است، قطعاً چنین انتظاری نمی‌توانیم داشته باشیم.

*با توجه به اظهاراتتان یعنی ما بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان را باید‌‌ رها کنیم چون نه بیمه‌ها توان نقش‌آفرینی درست را دارند و نه قیمت‌ها در این حوزه قابل کنترل است و نه تعرفه مشخصی وجود دارد؟
نه قطعاً منظور این نیست که هیچ کار نمی‌توان انجام داد بلکه این توضیحات برای این است که انتظار دور از واقع نداشته باشیم. طبیعی است برنامه‌هایی مثل طرح تحول نظام سلامت و طرح‌هایی که مطرح شده بستری برای پیگیری این خواسته‌ها هم می‌تواند باشد. اگر این طرح‌ها خوب مدیریت شود و جلوی هزینه‌های اضافی، تکراری و بی‌مورد که دارد به بودجه وزارت بهداشت وارد می‌شود، گرفته شود به مرور می‌توانیم بخشی از خدمات را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. البته باز هم تاکید می‌کنم در شرایط کنونی کار بسیار دشواری پیش روی مسئولان است. ما امیدواریم بتوانیم با هماهنگی لازم با دولت شرایط را بهبود بخشیم و مطمئناً همه این موارد را در نظر می‌گیریم.

 

منبع: دندانه

 

 مشاهده خبرهای بیشتر

عضویت در کانال تلگرام دنت آنلاین