DentOnline
دندان مصنوعی موجب ضعف توانایی فرد در تشخیص مزه‌ها می شود
دندان مصنوعی موجب ضعف توانایی فرد در تشخیص مزه‌ها می شود

حساسیت گیرنده‌های چشایی نسبت به مزه‌ها بعد از 60 سالگی به طور محسوسی کاهش می‌یابد، اما عوامل زیادی مانند استفاده از دندان مصنوعی موجب ضعف توانایی فرد در تشخیص مزه‌های مختلف می شود و ناتوانی در تشخیص مزه‌ها سبب سوء‌تغذیه در این افراد می‌شود.

به نقل از روابط عمومی معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی، کاهش حساسیت گیرنده‌های حسی در حواس چشایی، بویایی و لامسه نسبت به محرک‌های بیرونی در دوره سالخودگی کاملا مشهود است و این مسئله باعث می‌شود تا فرد سالمند در درک مزه‌ها، بوها و پی بردن به خصوصیات اشیا از طریق لمس آنها با مشکلاتی مواجه شود.

شکی نیست که بی‌توجهی اطرافیان در خصوص مشکلات حسی افراد سالمند می‌تواند نوع روابط فرد سالخورده و امنیت و سلامت جسمی و روانی وی را با مخاطراتی همراه سازد، اما می‌توان با شناخت این محدودیت‌ها تدابیری را به کار گرفت تا شخص سالمند بتواند از حواس خود به شکل صحیح‌تری استفاده کند.

حساسیت گیرنده‌های چشایی نسبت به مزه‌ها بعد از 60 سالگی به طور محسوسی کاهش می‌یابد، اما عوامل زیادی مانند کشیدن سیگار، استفاده از دندان مصنوعی، مصرف دارو و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های محیطی می‌توانند موجب ضعف توانایی فرد در تشخیص مزه‌های مختلف شود. ناتوانی در تشخیص مزه‌ها باعث می‌شود تا فرد سالمند از خوردن غذا لذت نبرد که این خود سبب سوء‌تغذیه در این افراد می‌شود.

افزودن چاشنی‌های مختلف همچون ادویه‌جات ملایم یا شکر به مواد غذایی آن را برای فرد سالمند لذتبخش‌تر و تشخیص غذاها را آسان‌تر می‌کند.

تشویق افراد سالمند به عدم مصرف سیگار و دور کردن آنها از آلاینده‌های محیطی می‌تواند در تقویت حس چشایی موثر واقع شود علاوه بر آن مواد غیرخوراکی یا مواد پرخطری که دارای ظروف مشابه داروها یا مواد خوراکی هستند حتی‌الامکان باید از دسترس افراد سالخورده دور نگه داشته شوند.

 

منبع: ایسنا

مشاهده خبرهای بیشتر

عضویت در کانال تلگرام دنت آنلاین