DentOnline
دولت یازدهم دانشکده دندان‌پزشکی جدید تأسیس نمی‌کند
دولت یازدهم دانشکده دندان‌پزشکی جدید تأسیس نمی‌کند

قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتگو با پایگاه‌ خبری دندانه: سرمایه بخش خصوصی را صرف تقویت دانشکده‌ها می‌کنیم

قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: تا پایان دولت یازدهم هیچ موافقت اصولی برای تأسیس دانشکده دندان‌پزشکی خصوصی جدید صادر نمی‌شود.
دکتر حمید اکبری، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری دندانه افزود: « در این دولت، افزایش تعداد دانشکده‌ها در رشته‌های مشخصی مانند پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی، در اولویت وزارت بهداشت و معاونت‌های آن نبوده و موافقت اصولی تأسیس دانشکده جدید هم صادر نشده است. چرا که اولویت اول ما، توسعه کیفی و پرداختن به کیفیت دانشکده‌ها است.»

وی خاطرنشان کرد: دانشکده‌های جدید که در دولت یازدهم تأسیس شده‌اند، موافقت اصولی خود را در دولت قبل دریافت کرده بودند و در ضمن، راه‌اندازی دانشکده، علی‌رغم داشتن مجوز، منوط به فراهم کردن استانداردهای لازم است و در غیر این صورت، تأسیس آن همچنان معلق خواهد ماند.
وی در پاسخ به چرایی تناقض این گفته‌ها با اظهارات دکتر باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، مبنی بر فراخوانی بخش خصوصی برای تأسیس دانشکده دندان‌پزشکی، تأکید کرد: خبری که به نقل از دکتر باقر لاریجانی، مبنی بر صدور موافقت اصولی تأسیس دانشکده دندان‌پزشکی توسط بخش خصوصی، به شرط مهیا کردن ۸۰ میلیارد تومان، در رسانه‌ها منتشر شده است، به نوعی تنظیم سلیقه‌ای خبر و بزرگنمایی بخش دندان‌پزشکی سخنان دکتر ایشان بوده است. بلکه اصل اظهارات معاون آموزشی وزارت بهداشت، مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی حوزه سلامت، بدون توجه به رشته‌ و میزان سرمایه مورد نیاز است و مبلغ ۸۰ میلیارد تومان، تنها مثال و مصداقی ضمنی برای بیان حداقل توانایی مالی مورد نیاز برای تأسیس دانشکده است.

دکتر اکبری در ادامه گفت: در وزارت بهداشت دخالت بخش خصوصی در تأسیس دانشکده‌ها، برخلاف وزارت علوم کمرنگ است و از آنجایی که متقاضیان رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی، بخش اعظم شرکت‌کنندگان کنکور تجربی را تشکیل می‌دهند و از طرفی ظرفیت پذیرش این رشته‌ها محدود و بخش خصوصی هم متقاضی سرمایه‌گذاری در تأسیس دانشکده‌های مربوطه است، وزارت بهداشت بر آن شده تا از مشارکت این بخش در آموزش عالی بهره بگیرد.
وی تصریح کرد: این موضوع در ۱ سال گذشته، بدون توجه به رشته خاصی مورد بررسی قرار گرفته و کلیات آن حدود ۳ هفته قبل در شورای گسترش دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، تصویب دستورالعمل و شیوه‌نامه آن هم بدون اینکه عدد و رقم خاصی برای میزان سرمایه مورد نیاز ذکر شود، تقریباً نوشته شده و آماده ابلاغ است

سرمایه بخش خصوصی صرف تقویت کیفی دانشکده‌های دندان‌پزشکی می‌شود
قائم‌مقام دکتر باقر لاریجانی، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگرچه جذب سرمایه بخش خصوصی در آموزش عالی مد نظر وزارت بهداشت است، اما چگونگی صرف آن، موضوعی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد تربیت و توزیع دندان‌پزشک در کشور، ۲ دیدگاه وجود دارد و تعدادی از کارشناسان، با شواهد و مصداق، می‌گویند در مناطقی از کشور، تعداد دندان‌پزشکان بسیار کم است و دیدگاه دیگر هم این است که سرانه دندان‌پزشکان نسبت به جمعیت کشور متناسب است، اما براساس نیازسنجی تربیت نیروی انسانی که کارگروه‌های مختلف، در رشته‌های متفاوت گروه علوم‌پزشکی، به‌خصوص پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی انجام داده‌اند، مجموعاً به نظر می‌رسد کشور ما به دانشکده دندان‌پزشکی جدید نیاز ندارد و قطع به یقین، ما می‌توانیم با همین دانشکده‌های موجود، نیروهای دندان‌پزشک مورد نیاز کشور را تأمین کنیم.

وی تأکید کرد: دندان‌پزشکانی که تا این حد نگران تربیت نیروی مازاد هستند، بدانند که عدم تأسیس دانشکده دندان‌پزشکی جدید در دولت فعلی، یک نظر قطعی است و تصمیم بر این است کیفیت دانشکده‌های موجود از نظر نیروی انسانی و امکانات آموزشی ارتقاء پیدا کند. کارشناسانی هم که از کمبود دندان‌پزشک گله دارند، می‌توانند مطمئن باشند که اگر دانشکده‌های موجود تقویت شوند و همچنین تربیت نیروی انسانی براساس نیازسنجی صورت بگیرد، ظرفیت تربیت تعداد دندان‌پزشکان مورد نیاز، کاملاً در کشور وجود دارد.

کاهش مدت تعهدات دندان‌پزشکان متخصص، از ابتدای تصویب اجرایی شده است
دکتر حمید اکبری، در بخش دیگری از این گفتگو، اظهار کرد: کاهش مدت تعهدات دندان‌پزشکان متخصص، بلافاصله بعد از تصویب اجرایی شد و افرادی که امسال برای گذراندن این دوره معرفی شدند، تعهدات خود را بر اساس جداول جدید می‌گذرانند و افرادی هم که مشغول انجام تعهدات خود بودند، براساس همین جداول، پس از اتمام مدت تعهدشان آزاد شدند.
وی افزود: در این زمینه، اعتراضاتی وجود دارد و برای مثال، عده‌ای معترض هستند که چرا مدت تعهدات آن‌ها در حکمشان ذکر نشده است. در اجرا کردن این خواسته‌ها شکی نیست، اما دندان‌پزشکان باید توجه داشته باشند مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، با تعداد نیروی محدود، به کار توزیع متخصصین بالینی، متخصصین داروسازی و پی‌اچ‌دی دوره‌های مختلف علوم‌پایه هم مشغول است و امور مربوط به ۱۸ هزار عضو هیات علمی را در دست دارد، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت به محض اعلام رسانه‌ای یک تصمیم، مراحل اجرایی شدن آن به اتمام برسد.

تصمیمی برای ادامه تحصیل تکنسین‌های بهداشت دهان گرفته نشده است
قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، در ادامه، در پاسخ به این سؤال که آیا امکان ادامه تحصیل تکنسین‌های سلامت دهان از سوی دبیرخانه شورای آموزش دندان‌پزشکی و تخصصی به این معاونت ابلاغ شده است، گفت: برای ادامه تحصیل این نیروها تمهیداتی اندیشیده نشده است، چرا که جایگاه شغلی آن‌ها مشخص است و اگر قرار باشد تکنسین‌های سلامت دهان بلافاصله پس از اخذ مدرک کاردانی، وارد مقطع کارشناسی و مقاطع بالاتر شوند، این جایگاه شغلی خالی می‌ماند.
دکتر حمید اکبری در پایان تأکید کرد: تکنسین‌های سلامت دهان، برای کار کردن در همین مقطع تحصیلی و در خانه‌ها و مراکز بهداشت و ارائه خدمات بهداشتی اولیه دهان و دندان تربیت شده‌اند و مانند بهداشتکاران، کار ترمیمی، دندان‌پزشکی و دندان‌سازی انجام نمی‌دهند و مسیر تحصیلی آن‌ها هم ارتقاء به دندان‌پزشکی نخواهد بود.

 

منبع: دندانه

مشاهده خبرهای بیشتر

عضویت در کانال تلگرام دنت آنلاین