رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: طبق مصوبه هیئت دولت در سال ۹۰، باید حداقل برای نوجوانان زیر ۱۴ سال و مادران باردار برخی خدمات دندانپزشکی تحت پوشش قرار میگرفت که متأسفانه بعضی شرکتهای بیمهگر هنوز آن را عملیاتی نکردهاند.
دکتر حمید صمدزاده در خصوص چرایی اجرای ناقص خدمات بسته دندانپزشکی در طرح تحول سلامت توضیح داد و گفت: در تمام کشور، بحث هزینه، اولین عاملی است که باعث میشود مردم برای ارائه خدمات مراجعه نکنند. در عین حال مهمترین عاملی که میتواند به مردم کمک کند تا بتوانند از خدمات درمانی مانند دندانپزشکی استفاده کنند، تقبل بخشی از خدمات از سوی بیمهها است.
وی به مصوبه هیئت دولت در سال ۹۰ درباره تحت پوشش قرار گرفتن ۲۰ خدمت دندانپزشکی از سوی بیمههای پایه، اشاره کرد وافزود: طبق این مصوبه باید حداقل برای نوجوانان زیر ۱۴ سال و مادران باردار برخی خدمات تحت پوشش قرار میگرفت که متاسفانه بعضی شرکتهای بیمهگر هنوز آن را عملیاتی نکردهاند. بیمه نیروهای مسلح برای پرسنل خودش این خدمات را بیمه کرده است. همچنین با تعاملی که با بیمه سلامت داشتهایم، توانستیم از سال گذشته این برنامه را در سطح روستاها عملیاتی کنیم. اما بیمه تامین اجتماعی که جمعیت زیادی را تحت پوشش قرار دارد، هنوز این خدمات را ارائه نداده است، اگر پوششی هم باشد در مراکز تحت نظر خودشان است.
صمدزاده با بیان اینکه ارائه خدمات دندانپزشکی در شهرهای بزرگ که جمعیت اصلی کشور در آنها زندگی میکنند، به مشکل برخورده است، ادامه داد: ما برای خدمات پیشگیری از محل اعتبارات خود هزینهکردهایم، اما در حال حاضر تامین اجتماعی فقط کشیدن دندان را تحت پوشش قرار داده است، ولی باید خدماتی مانند پرکردن، فیشورسیلانت، فلوراید تراپی و جرمگیری هم تحت پوشش قرار گیرد. وقتی این خدمات ارائه نشوند، مردم هم فقط برای کشیدن دندانهایشان تشویق میشوند.
رییس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت تصریح کرد: این خدمات میتواند در مراکز بهداشتی و درمانی هم ارائه شود. هرکسی که دفترچه این بیمه را دارد باید با جایی که آنها قرار دارند یا اعلام میکنند و همچنین در مراکز ما، تحت پوشش بیمهای برای خدمات دندانپزشکی قرار بگیرد. مردم دفترچه بیمه دارند ولی جایی نیست که این خدمات را دریافت کنند. تامین اجتماعی باید خدماتی که مصوب شده با دفترچه این بیمه ارائه شوند را ارائه دهد.
منبع: ایسنا