محققان موفق شدند با تکنیکی جدید سرعت ترمیم استخوان را افزایش دهند که برای جراحی ها کاربردی است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، تکنولوژی های متنوعی برای استفاده از سلول های تشکیل دهنده استخوان رشد یافته در آزمایشگاه برای نقص های استخوانی و پیشبرد ترمیم آن ها بوجود آمده است. با این حال، این تکنولوژی ها محدودیت هایی بسیاری دارند که موجب می شود شرایط سلول و محیط پیرامونش دقیقا مشابه آن چه در بدن وجود دارد نباشد و در نتیجه تشکیل استخوان را به خوبی پیش نرود.
از این رو، مطالعه ای بوسیله محققان دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو( TMDU ) صورت گرفته است. آنها توانسته اند بر محدودیت ها و موانع موجود در این تکنیک ها فائق آیند.
در این تکنیک آن ها سازه های سلولی دو لایه ای را تولید کرده اند که می توانند به نواقص استخوانی پیوند شوند. این تکنیک سرعت ترمیم استخوان را افزایش می دهد و انعطاف پذیری و دوام سازه ها، آن ها را برای کاربردهای جراحی بسیار ایده آل می سازد.
در حال حاضر، سلول هایی با عملکردهای متنوع می توانند در آزمایشگاه کشت داده شوند و سپس برای درمان مشکلات پزشکی مختلف مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، به عنوان سلول منفرد آن ممکن است از جایگاه آسیب دور شوند و در نتیجه قرار دادن آن ها درون یک داربست در زمان پیوند می تواند تا حد زیادی از این رخداد جلوگیری کند.
این امر مهندسی بافت را به عنوان گزینه درمانی ایده آل معرفی می کند. در این مطالعه نیز، محققان بعد از تثبیت یک تکنولوژی دو لایه انتقال سلولی، آن را با ترکیبات مختلف سلولی به منظور تشکیل استخوان به نقص های استخوانی ایجاد شده در جمجمه موش ها پیوند کردند.
آن ها دریافتند که استفاده از استئوبلاست ها به همراه سلول های بنیادی مشتق از لیگامنت حمایت کننده دندان در این سازه های دو لایه در مقایسه با داربست های تک لایه، اثر موثرتری روی پیشبرد ترمیم استخوان دارند.
این سازه های سلولی دو لایه از نظر دوام و انعطاف نیز تست و مشاهده شد که دوام این سازه ها به نحوی است که آن ها را برای کاربرد برای جراحی مناسب می سازد.
منبع: مهر