دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری گفت: برنامه استراتژیک، درخت فناوری و نقشه راه برای 10سال آینده کشور در این ستاد فراهم شده و 28 کارگروه از جمله قلب، ریه، دندانپزشکی و استخوان نیز فعال است.
امیر علی حمیدیه شنبه در نخستین نشست شورای توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی خوزستان در سرسرای اداری دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه آموزش و پژوهش فعالیت های خوبی انجام شده و مقالات زیادی به چاپ رسیده، اما از نظر علمی و فناوری نقش تولید علم ما در جهان چقدر است و آیا توانسته ایم علم را به ثروت تبدیل کنیم؟
وی گفت: معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری از هشت سال گذشته شروع به فعالیت کرده و هدف آن رساندن دانشگاه به صنعت، تولید و محصول بوده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در سه سال گذشته 15ستاد از جمله هوا، فضا، نانو و علوم شناختی برای برنامه ریزی فناوری آینده کشور فعالیت می کنند.
وی گفت: علوم جدیدی از جمله علم سلول های بنیادی در سطح بین المللی به تازگی در حال ورود به بازار است و چندین مدل دارد و به تمام رشته های پزشکی از جمله ارتوپدی، نورولوژی، قلب، ریه، چشم و گوش و حلق و بینی مربوط است.
حمیدیه اضافه کرد: سلول های بنیادی برای تمام رشته های پزشکی لازم است یعنی یک علم برای آینده پزشکی دنیا محسوب می شود.
این مسئول معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری گفت: مطالبات پزشکی مردم در زمان های مختلف فرق می کند و برنامه ریزی آینده کشورهای پیشرفته دنیا به سمت نامیرایی است.
وی با اشاره به اینکه امنیت و سلامت دو مقوله مهم برای هر کشوری هستند اظهارکرد: سلول های بنیادی به قدری در طب اهمیت دارند که به مثابه هسته ای در صنعت هستند و بر فناوری آینده دنیا تاثیر دارند.
حمیدیه ادامه داد: ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی به همین منظور تشکیل شده و سند آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که طبق آن سند باید برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: برنامه استراتژیک، درخت فناوری و نقشه راه برای 10سال آینده کشور در این ستاد فراهم شده و 28 کارگروه از جمله قلب، ریه، دندانپزشکی و استخوان نیز فعال است.
وی خاطرنشان کرد: برای جهش پیشرفت کشور باید با هم همکاری و همگرایی داشته باشیم و جزیره ای عمل نکنیم در غیر این صورت در نهایت هدر رفت انرژی است.
حمیدیه ادامه داد: در استان های دیگر صنایع برای ملحق شدن به دانشگاه علوم پزشکی فعالیت می کنند و برای انجام کار مشترک باید از صنایع علاقه مند استان دعوت شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری گفت: سال های سال در زمینه آموزش و پژوهش تلاش کردیم و داشتن 6 شرکت دانش بنیان برای دانشگاه علوم پزشکی اهواز بسیار کم است.
وی اظهار کرد: با وجود تعداد زیاد اعضای هیات علمی، حداقل باید یک هزار شرکت دانش بنیان داشته باشیم.
حمیدیه ادامه داد: اوج علم یک عضو هیات علمی دانشگاه در این است که یک شرکت تاسیس و یک محصول تولید کند.
وی گفت:استان خوزستان در حوزه بیماری های ژنتیکی و راه اندازی مرکز جامع برای سلول های بنیادی پزشکی باید وارد عمل شود و از منابع مالی غیر دولتی نیز استفاده کند.
وی اظهار کرد: برای پیشرفت هر چه بیشتر، باید بخش خصوصی و صنایع ورود کنند تا اشتغال زایی بیشتری ایجاد شود.
عضو ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گفت: پارسال 140 طرح پژوهشی در کشور به تصویب رسید و در سال 70 تا 80 میلیارد ریال هزینه طرح های پژوهشی از دانشگاه های مختلف است.
علیرضا شعاع حسنی ادامه داد: پارسال جایزه ملی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در چهار محور ایده، اختراع، مقاله و پایان نامه برتر در قالب جشنواره ستاد اهدا شد.
وی گفت: حمایت از تاسیس انستیتوهای پزشکی بازساختی از جمله مهمترین برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
شعاع حسنی افزود: رتبه ایران از نظر تعداد مقاله در زمینه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی تا سال 2015 در جهان 20 و در 2016 رتبه 14 اعلام شده ولی امسال در منطقه خاورمیانه رتبه نخست را کسب کرده است.
با پیشنهاد ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری و پیگیری معاونت پژوهشی، نخستین شورا در این استان با حضور جمعی از مسئولان و روسای دانشکده های علوم پزشکی و شهید چمران اهواز کلید خورد.
منبع: ایرنا