DentOnline
انتقال پوسيدگي دندان به كودكان از طریق چشیدن غذای کودک
انتقال پوسيدگي دندان به كودكان از طریق چشیدن غذای کودک

دبير انجمن دندانپزشكي ايران شعبه فارس گفت: وجود پوسيدگي هاي متعدد درمان نشده در دهان پدر و مادر كودك یکی از دلايل انتقال پوسيدگي دندان به كودكان است به طوري كه پوسيدگي حتي با چشيدن غذاي كودك قبل از خوراندن به او نيز انتقال مي يابد.

دكتر امير عزمي افزود: با توجه به اين كه آهن يكي از عناصر بسيار مهم و مورد نياز براي نوزادان و كودكان است و براي رشد بافتهاي بدن به خصوص خونسازي ضروري مي باشد بايد به مصرف آن توجه ويژه اي شود.
وي يادآور شد: 4 تا 6 ماه اول در صورت تغذيه با شير مادر اين نياز برآورده مي شود اما از 6 ماهگي به بعد كودكان نياز به مصرف قطره آهن دارند چرا كه از آن به بعد شير مادر به تنهايي نمي تواند تامين كننده آهن مورد نياز باشد.
دبير انجمن دندانپزشكي ايران شعبه فارس گفت: قطره ها و شربتهاي خوراكي آهن بايد توسط متخصصين اطفال تجويز شود و عدم مصرف آن با ديد خراب شدن دندانهاي كودكان كاملاً اشتباه است.
دكتر عزمي افزود: مزه نامطلوب اين داروها و تغيير رنگ دندانها و ايجاد لكه هاي سياه خصوصا در نواحي گچي دندان يكي از دلايل نگراني و كاهش انگيزه برخي والدين براي دادن قطره آهن به نوزادان ميشود به طوري كه حتي قطره آهن را دليل پوسيدگي دندان كودكشان مي دانند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز يادآور شد: قطره آهن موجب پوسيدگي دندان كودك نميشود بلكه رژيم غذايي نامناسب، تميز نكردن دهان كودكان توسط والدين از زمان رويش اولين دندانهاي شيري، استفاده از شيشه حاوي شير و يا ساير نوشيدنيهاي شيرين به منظور آرام كردن و يا خواباندن كودك و يا خوردن مكرر شير از شيشه در ساعات خواب مطابق ميل كودك از ديگر دلايل پوسيدگي دندان ها در سنين پايين ميباشد.
دكتر عزمي افزود: وجود پوسيدگي هاي متعدد درمان نشده در دهان پدر و مادر كودك نيز از ديگر دلايل انتقال پوسيدگي دندان به كودكان است به طوري كه پوسيدگي حتي با چشيدن غذاي كودك قبل از خوراندن به او نيز انتقال مي يابد.
دبير انجمن دندانپزشكي ايران - شعبه فارس گفت: رنگدانه هاي سياه قطره هاي آهن به داخل شيارهاي دندان ها نفوذ مي كند و با توجه به اينكه برداشتن آنها به وسيله مسواك هم مشكل است باعث تغيير رنگ ميشود اما عامل پوسيدگي دندانها نيست.
وي راهكارهاي كاهش تغيير رنگ دندان ها كه ناشي از مصرف قطره آهن است را شامل تميزكردن دندان هاي كودك قبل و به خصوص بعد از مصرف قطره و ريختن قطره در حلق كودك دانست.دكتر عزمي گفت: والدين با رعايت چنين نكاتي مي توانند ميزان سياه شدن دندانهاي كودكان را در اثر مصرف قطره آهن كاهش دهند، اما به طور كل مراجعه 6 ماه يك بار كودك به دندانپزشك بسيار ضروري است.اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز يادآور شد: فارس از نظر کاهش پوسيدگي دندان كودكان رتبه برتر را در كشور دارد.

 

منبع: خبرآنلاین