بورد سی و دوم
گزارش تصویری از آزمون نظری و شفاهی آزمون بورد۹۵
سی و دومین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی روز دوشنبه ۱۵ شهریور ۹۵ در محل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد و تا روز ۱۹ شهریور ماه ادامه یافت. نزدیک به پانصد داوطلب از سراسر کشور در این آزمون شرکت کردند.
مرحله کتبی آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی روز دوشنبه ۱۵ شهریور برگزار شد و پذیرفتهشدگان در این آزمون راهی مرحله شفاهی شدند که در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۱۶ و ۱۷ شهریور برگزار میشد. مرحله جایابی آزمون نیز در روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ شهریور بر پا شد.
دانشکده دندانپزشکی تهران برای پنجمین سال پیاپی، میزبان آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی بود.
همزمان با مرحله کتبی سی و دومین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی، آزمون ارتقای دستیاران تخصصی ۱۰ رشته دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی تهران نیز در آموزشکده پروتز دندانی برگزار شد. امسال برای دومین بار آزمون ارتقا به صورت سرتاسری برگزار شد.
نهایت دقت در طراحی سوالات
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت، در مراسم افتتاح آزمون، بر نهایت دقت و صحت در طراحی سوالات تاکید کرد و افزود: امسال هم مانند سال گذشته از نرمافزار جامع طراحی سوالات استفاده کردهایم که هدف اصلی، برگزاری آزمونی با رعایت مسائل ایمنی و بدون هیچگونه خدشه است که استاندارد در آن مفهوم داشته باشد؛ بهگونهای که اگر داوطلبی مستحق قبول شدن است قبول شود و اگر مستحق رد شدن است رد شود.
دکتر سعید عسگری با اشاره به تخصیص صد دقیقه زمان برای این آزمون صد سؤالی گفت: با توجه به این امر، نگرانی برای کمبود وقت وجود ندارد.
وی گفت: امید است امسال در موارد نظری نیز داوطلبان را بهخوبی بسنجیم که متخصصین آینده هم به لحاظ علمی و همنظری قوی باشند.
تلاشهای میزبان برای آزمون
دکتر محمد بیات دبیر هیئت هفتنفره منتخب وزیر و رییس دانشکده دندانپزشکی گفت: سیاستگذاریهای آزمون بورد بر عهده اعضای این هیئت هفتنفره است.
وی با اشاره به میزبانی پنج ساله دانشکده دندانپزشکی تهران برای برگزاری آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی گفت: از آنجاییکه دانشکده دندانپزشکی محل برگزاری آزمون و طراحی سؤالات بود، بایستی مقدمات برگزاری مرحله کتبی و همچنین شفاهی و عملی آزمون در آن فراهم میشد که خوشبختانه همه امکانات تدارک دیده شد. بنابراین اساتیدی که برای طرح سؤالات آزمون به این دانشکده آمدند، چه از نظر استفاده از تسهیلات و چه از نظر شرایط امنیتی، از امکانات لازم برخوردار بودند که در این میان، واحد حراست دانشکده، دانشگاه و وزارت بهداشت زحمات زیادی کشیدند.
وی سی و دومین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی را از لحاظ کیفی بسیار خوب ارزیابی کرد و ضمن تشکر از پشتیبانی مسئولان دانشگاه در برگزاری این آزمون گفت: تعداد شرکتکنندگان مرحله کتبی و شفاهی آزمون ۵۲۹ تن است که احتمالاً تعدادی غایب نیز در آن وجود داشته باشد و تعداد واقعی شرکتکنندگان کمتر از این حد باشد.
دکتر آرش منصوریان، دبیر اجرایی آزمون نیز تعداد شرکتکنندگان مرحله کتبی را ۴۸۰ تن تخمین زد و افزود: این آزمون سرنوشت سازی است که پس از سه سال دوره تخصصی برگزار میشود و از لحاظ حساسیت موضوع تأکید زیادی بر روی آن وجود دارد.
*آزمون ارتقاء همزمان با بورد
امسال همزمان با سی و دومین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی، هشتمین آزمون ارتقای دستیاران تخصصی ۱۰ رشته دندانپزشکی نیز برگزار شد.
دکتر فرنوش محمدی مسئول برگزاری هشتمین آزمون ارتقای دستیاران تخصصی در دانشکده دندانپزشکی تهران و معاون تحقیقات و تحصیلات تکمیلی این دانشکده، با اشاره به حضور ۸۵ شرکت کننده دانشکده تهران در این آزمون گفت: از میان این شرکت کنندگان، چهار تن از دستیاران خارجی هستند که به زبان فارسی مسلطند و امیدواریم که پس از این آزمون، به سال بالاتر ارتقا یابند. همچنین افرادی که سال بعد قرار است در امتحان بورد شرکت کنند، این آزمون به عنوان پره بورد برای آنها محسوب می شود.
دکتر محمدی ضمن آرزوی موفقیت برای همه دستیاران گفت: معمولاً رشتههای تخصصی دندانپزشکی سهساله هستند و دستیاران، دو آزمون ارتقای موفق باید داشته باشند که به دانشنامه یا امتحان بورد معرفی شوند. بهجز رشته جراحی که پنجساله است و دستیاران آن چهار امتحان ارتقا را باید سپری کنند تا بتوانند وارد آزمون دانشنامه شوند.
مرحله شفاهی با شرکت ۳۵۰نفر
آزمون شفاهی سی و دومین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی در دو روز، روزهای ۱۶ و ۱۷ شهریور، با حضور حدود ۳۵۰ داوطلب و در قالب ۱۰ گروه تخصصی برگزار شد.
اسامی پذیرفتهشدگان آزمون کتبی در روز ۱۵شهریور پس از برگزاری، از طریق سایت اعلام شد و پذیرفتهشدگان آزمون کتبی که مجاز به شرکت در آزمون شفاهی شدند، برای شرکت در این آزمون وارد گروهها شدند.
دبیر اجرایی سی و دومین آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی افزود: نوع امتحان بر اساس سیاست آن گروه تعیین میشود. بهعنوانمثال، گروههایی مانند پروتز و اندودنتیکس که پایه فعالیت آنها عملی است، کار عملی را اساس آزمون شفاهی قرار دادهاند.
دکتر آرش منصوریان ادامه داد: برخی گروهها مانند رادیولوژی نیز بر اساس ماهیت این رشته، کلیشههای مختلف رادیولوژی را میبینند و مطابق آن کلیشهها و مشکلی که در آنها ممکن است وجود داشته باشد، مانند ضایعات و یا اشکالات آناتومیک، تشخیص خود را در برگهها ثبت میکنند و پس از دو تا سه ساعت نتیجه مشخص میشود.
دکتر منصوریان در پایان گفت: در آزمون شفاهی، مهارتهای ماژول و مهمی که یک متخصص دندانپزشکی باید در آن تبحر داشته باشد، مورد ارزیابی قرار میگیرد و انشاء الله که همه شرکتکنندگان در این آزمون موفق باشند.
منبع تنظیم گزارش: روابط عمومی دانشگاه ع پ تهران خبرنگار: زهرا صادقی و فاطمه زمانی، عکاس: جمشید ربیعی، فاطمه زمانی