در گفتگوی اختصاصی با دکتر مرتضی نشاندار، رییس ششمین کنگره دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد.
رییس ششمین کنگره دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری دوره های سالیانه این کنگره بیان کرد: قالب موضوعاتی که برای این کنگره در نظر گرفته ایم دندانپزشکی دیجیتال ( Digital Dentistry ) می باشد. علم دیجیتال در تمامی علوم حرف اول را میزند، به خصوص در دندانپزشکی. دیگر دوره ی آن گذشته است که با روش های قبلی کارها را پیش ببریم، چه بخواهیم و چه نخواهیم در مسیری قرار گرفته ایم که باید خود را با پیشرفتها همگام کنیم و از آنها بیشترین استفاده را داشته باشیم. در حال حاضر کدکم، لیزر و سیبی سیتی بدلیل انجام کارها به نوع های قبلی، کمتر مورد استفاده قرار میگیرد و سعی ما در این کنگره بر این خواهد بود تا راهکار های نوین را به مرحله ی اجرا بگذاریم. همکاران دندانپزشک باید بیآیند و ببینند که بهره گیری از تکنولوژی در دندانپزشکی چقدر تفاوت پیدا کرده است. سعی خواهیم داشت تا در زمینه های استفاده از فناوری های دیجیتال، دندانپزشکان عزیز را ترقیب کنیم. از طرفی مباحث کلی کنگره علاوه بر دندانپزشکی دیجیتال، لیزر، CBCT و کدکم شامل دندانپزشکی زیبایی، ایمپلنت، پروتز، ترمیمی، اندودانتیکس، پریو دانتیکس، کودکان، پاتولوژی دهان، فک و صورت، ارتودانتیکس، بیماری های دهان، فک و صورت و اخلاق پزشکی میباشد که تمامی گروه ها از جمله دندانپزشکان ، دستیاران، کارشناسان پروتز، تکنسین ها و بهداشتکاران میتوانند حضور یابند و با توجه به 14.5 امتیاز مدون و 8 امتیاز بازآموزی مداوم بهترین بهره را از مباحث این کنگره داشته باشند.
دکتر نشاندار با اشاره به حضور فعال و پر شور دانشجویان در این کنگره تصریح کرد: حقیقتا دانشجویان از اعضای حاضر و موثر در فضای کنگره میباشند. دانشجویان بدلیل طبع گرم آموزشی که دارند در این دست از کنگره ها حضور پر رنگتری را دارند که کمیته اجرایی ششمین دوره کنگره نیز برنامه های خاصی را برای بهره وری هر چه بهتر و بیشتر دانشجویان در نظر گرفته است.
وی با اشاره به ورود نظام آموزشی دانشکده های دندانپزشکی به علم دیجیتال گفت: دانشکده های دندانپزشکی نیز به ناچار به حوزه های علوم دیجیتال و نوین در حال ورود هستند، برای مثال در حال حاضر در زمینه هایی مانند CBCT که میتواند کمک رسان بزرگی در تمامی زمینه ها باشد، در حال ورود مستقیم در بحث های آموزشی هستند. دانشکده ها عامل اصلی گسترش و فراگیر کردن آموزش و مباحث آکادمیک هستند اما متاسفانه بدلایل متعددی مانند کمبود بودجه و ... تا به امروز خیلی نتوانسته اند ورود پیدا کنند، البته خوشبختانه دفتر تخصصی وزارت آموزش برای پیشرفت در حوزه های مختلف از جمله مباحث دیجیتال، دانشکده ها را به فراهم آوردن وسایل و تجهیزات تخصصی و ایجاد بستر آموزشی، ملزم کرده است.
ایشان در ادامه افزود: تمام سعی خود را کرده ایم با شرکت هایی که در زمینه های دیجیتال فعال هستند مانند رادیوگرافی های CBCT دستگاه های لیزر وارد مذاکره شویم تا حضور پیدا کنند و از نزدیک به معرفی این دستگاه ها بپردازند تا همکاران بتوانند به صورت عملی و در قالب کارگاه های متنوع از نزدیک با نحوه ی کار این دستگاه ها بیشتر آشنا شوند.
دکتر نشاندار در پایان با اشاره به ظرفیت مناسب سالنهای موجود در دانشکده ی دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در دانشکده سالن اصلی سخنرانی ظرفیتی بالغ بر سیصد و پنجاه نفر را خواهد داشت، کارگاه های آموزشی نیز در بخش های مربوطه با ظرفیت های بالا را در اختیار داریم که با توجه به اطلاع رسانی های مفید صورت گرفته انشاالله با استقبال گسترده و پر شور همکاران مواجه خواهیم شد.
منبع: پزشک دندان