مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: با توجه به 20 برابر شدن تربیت دندانپزشک در کشور شاخص تعداد دندان های کشیده شده، پوسیده و ترمیم شده در 20 سال گذشته تغییر نکرده است.
محمدجواد کبیر گفت: نقشه راه روشنی برای سلامت دهان و دندان وجود نداشته است و بردن بحث سلامت این بخش به سمت بیمه ،پاک کردن صورت مسئله است.
کبیر افزود: برای بیمه باید مشخص شود چه مداخله ای برای چه گروه سنی ای و در چه اولویتی، با چه هزینه ای انجام دهد و چه بخشی را بیمه ها و چه بخشی را بودجه عمومی دولت پوشش دهند.
وی گفت: در سال 93 از سرانه 96 هزار تومانی روستاییان چهار درصد برای سلامت دهان و دندان اختصاص یافت.
کبیر افزود: این میزان در سال 94 پنج درصد و برای امسال هفت درصد رشد داشته است.
وی گفت: هفت درصدی که از سرانه روستاییان به بخش بهداشت دهان و دندان اختصاص یافته 170 میلیارد تومان برای جمعیت حدود 22 میلیون نفری است.
کبیر افزود: منابع خدمات بیمه سلامت برای بخش دهان و دندان روستاییان 50 درصد از صندوق روستاییان و 50 درصد از مالیات بر ارزش افزوده تأمین می شود.
وی گفت: در سال 93 هفت نوع خدمات سلامت دهان و دندان تحت پوشش قرار گرفت و قرار بود 13 هزار و 500 تومان سرانه سلامت دهان و دندان تأمین شود که این اتفاق نیفتاد.
کبیر افزود: حدود 95 درصد از منابع سازمان بیمه سلامت از محل درآمد عمومی است که این مسئله خدمات این سازمان را با چالش روبرو می کند.
وی گفت: 34 میلیون نفر در سازمان بیمه سلامت، بیمه رایگان هستند.
کبیر افزود: با توجه به اینکه دو هزار و 27 میلیارد تومان ردیف بودجه ای برای پزشک خانواده در شهرها در نظر گرفته شده است پیشنهاد می کنیم با الگوی پزشک خانواده روستاییان و خدمات سلامت دهان و دندان روستایی، خدمات سلامت دهان و دندان به شهرها نیز گسترش یابد.
وی گفت: با توجه به اینکه حدود 5 هزار و 800 مرکز بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی وجود دارند، برای سلامت دهان و دندان راهی جز توصیه و پیشگیری برای مراقبت های اولیه در بخش دهان و دندان وجود ندارد.
کبیر افزود: تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی هر سال به روز می شود اما مشکل تعرفه و هزینه های دندانپزشکی در بخش خصوصی است.
منبع: صداوسیما