به گزارش سایت دنت آنلاین (شرکت کاسپین طب تریتا) و به نقل از سایت دنتال تریبون، در طی سالهای گذشته، درک ما از ضرورت و نیاز پیشگیری در دندانپزشکی افزایش یافته است. با این حال، هنوز جمعیت زیادی دچار بیماریهای دهان و دندان میشوند. در ادامه، از دکتر رادویک، متخصص دندانپزشکی کودکان و دندانپزشکی پیشگیرانه، درباره اهمیت اقدامات پیشگیرانه سولاتی میپرسیم.
به نظر من، دو مانع اصلی سطح پایین اجتماعی اقتصادی و آگاهی ناکافی بیماران از بهداشت دهان و دندان است. مورد دیگر این است که تمرکز کلی دندانپزشکی بر مداخلات در هنگام بیماری است، نه پیشگیری.
عادتهای مراقبت پیشگیرانه فردی بسیار مهم میباشند. ما ابتدا باید نیازهای فردی بیماران را بدانیم تا بتوانیم پیشنهادات منطقی و مفید برای زندگی روزانه آنها ارائه کنیم. البته این پیشنهادات بر اساس استراتژیهای اثبات شده و دستورالعملهای به روز هستند، اما برخی اوقات، دندانپزشکان، این موارد را با توجه به ریسکهایی که ممکن است برای بیمار داشته باشد، تغییر میدهند و با در نظر گرفتن شرایط بیمار آن را اصلاح میکنند. از دیگر مزایای برنامههای فردی، بوجود آمدن رابطه نویدبخش و برپایه اعتماد بین دندانپزشک و بیمار است.
نقش بیمار مهمترین نقش است چراکه مسئولیت اولیه حفظ سلامت دهان با آنهاست. با این حال، خودمراقبتی بیماران، چیز مستقلی نیست، بلکه فعالیتهایی است که باید به طور مداوم توسط راهنمایی و آموزش حرفهای و همچنین نظارت و مداخله حرفهای حمایت شوند. نتایج نشان داده است که خودمراقبتی در افرادی که از مسائل بهداشت دهان و دندان مطلع هستند و به خدمات دندانپزشکی نیازمند هستند، موثرتر عمل میکند.
منبع: سایت دنتال تریبون