به گزارش دیلی میل دانشمندان به دنبال بررسیهای خود متوجه شدند که با توجه به دندانها میتوان خطر ابتلا به اختلالهای ذهنی، مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دو قطبی و شیزو فرنی را پیشبینی کرد.
محققان بیمارستان ماساچوست دندانهای شیری افتاده از دهان کودکان ۶ ساله را بررسی کردهاند و متوجه شدند آن دسته از کودکانی که مینای دندانشان نازک تر است، بیش از کودکان دیگر احتمال دارد گرفتار مشکل کمبود توجه و تمرکز شوند. این یافته که بیسابقه است میتواند به روانشناسان کمک کند تا با بررسی دندانها، احتمال اختلالهای روحی و روانی آینده فرد را حدس بزنند. این روشی است که هیچ روانشناسی حتی لحظهای به انجام دادن آن فکر نکرده است.
محققان از والدین ۳۷ کودک ۶ ساله به بالا، خواستند تا دندانهای شیری آنها که میافتند را به آزمایشگاه بیمارستان، اهداء کنند. آنها پس از بررسی این دندانها را با استفاده از تصویربرداریهای با وضوح بالا، به مقایسه و تحلیل رفتارهای آن کودکان پرداختند و دریافتند تفاوتهای موجود در ابعاد و کیفیت دندانهای این کودکان به مراتب بهتر از موارد معمول مانند بررسی محیط زیست و محیط خانوادگی کودکان، وضعیت سلامت ذهنی و احتمال اختلالهای ذهنی در آنها را نشان میدهد. این بررسی و نتیجه جالب آن نشان میدهد که دانشمندان علوم مختلف باید در کنار هم کار کرده و در زمینههای مختلف با یکدیگر همکاری کنند.
محققان بیمارستان ماساچوست میگویند، دانشمندان به طور کلی جدا از یکدیگر کار میکنند و معمولا افراد تمایل دارند که با افرادی همکاری کنند که پسزمینه کاری و تجربهشان، مانند آنهاست. اما دانشمندان باید بدانند که علوم مختلف، جدا از هم نیستند و هر یک به نوعی روی یکدیگر اثرگذار هستند. بررسی این محققان نشان داد، روانشناسان از این به بعد میتوانند با بررسی مینای دندان کودکان، مشکلات و اختلالهای ذهنی آینده آنها را پیشبینی کرده و اقدامات پیشگیرانه ای اتخاذ کنند.
منبع: طبنا