به گزارش دنت آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جواد نوایی عضو انجمن تجهیزات پزشکی و ملزومات دندانپزشکی اظهار کرد: برای توسعه تولیدات و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بسیاری از قوانین دولتی باید به تشکلهای صنفی تولیدی تفویظ اختیار شود تا میزان تولیدات افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: اگر دولت به تشکلهای صنفی مختلف در هر حوزهای اختیار دهد، ضمن کاهش فعالیتهای اجرایی صنف مربوط میتواند کیفیت کار را در دستور کار خود قرار دهد و این تنها راه موفقیت و توسعه تولید داخلی است.
عضو انجمن تجهیزات پزشکی و ملزومات دندانپزشکی اظهار کرد: دولت باید تولید را به تولیدکنندگان بسپارد و این کار فقط از طریق تشکلهای صنفی قابل اجرا است و به نظرم درصد موفقیت را تا حد زیادی افزایش میدهد.
نوایی تأکید کرد: بحث قیمتگذاری تجهیزات پزشکی و ملزومات دندانپزشکی نیز میتواند از طریق تفویظ اختیار انجام شود زیرا تشکلهای صنفی میتوانند به خوبی کار قیمتگذاری تولیدات داخلی را انجام دهند.
وی اضافه کرد: تشکلهای صنفی در بطن کار هستند و از وضعیت هزینههای تمام شده و دیگر شرایط تولیدکنندگان کاملا مطلع هستند و به همین دلیل میتوانند کمک بزرگی به توسعه تولید و اقتصاد مقاومتی کشور کنند.
عضو انجمن تجهیزات پزشکی و ملزومات دندانپزشکی افزود: در حال حاضر قیمتگذاری تجهیزات پزشکی بر عهده ادارهکل وزارت بهداشت است و در واردات تجهیزات پزشکی هنوز خطی برای انتقال انواع حواله ایجاد نشده و همین مسئله واردات تجهیزات را به مشکلاتی روبهرو کرده است.
نوایی گفت: تولید تجهیزات پزشکی داخلی به سختی در حال انجام است و یکی از مشکلات تولیدکنندگان دریافت مطالبات از طریق اوراق خزانه است، این روش پرداختی سرمایه در گردش تولیدکنندگان را با چالش روبهرو میکند.
وی افزود: اخیرا صدور اوراق خزانه ۷۰۹ با سررسید مردادماه ۹۹ سبب به چالش کشیدن سرمایه در گردش تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و ملزومات دندان پزشکی شده است و این روش پرداختی اصلا راه مناسبی در چنین شرایط فعلی کشور نیست.
عضو انجمن تجهیزات پزشکی و ملزومات دندانپزشکی بیان کرد: تنها انتظار تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و ملزومات دندانپزشکی در شرایط فعلی این است که به ازای فروش کالای پزشکی پولشان را به صورت نقدی با در نظر گرفتن اوضاع اقتصادی کشور دریافت کنند.
نوایی ادامه داد: در حال حاضر ارز دولتی به واردات تجهیزات پزشکی و ملزومات دندان پزشکی اختصاص پیدا کرده است و کانالی برای انتقال حواله ایجاد نشده است و به همین دلیل وادرات به سختی انجام میشود.
وی یادآوری کرد: پیشنهاد شده واردات بدون انتقال ارز باز شود و احتمالا تا ۱۰ روز آینده سیستم انتقال بدون ارز راهاندازی میشود و در این صورت امکانات حواله بهتر میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان