در جلسه ی نمایندگان صنف مواد و تجهیزات دندانپزشکی مطرح شد: «بحران در بازار اجناس دندانی معلول رویه های غلط در سیستم وزارت بهداشت است.»
به گزارش دنت آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر، باقر شهنی زاده، رئیس هیئت مدیره ی انجمن دندانپزشکان ایران، در نشستی که درباره ی وضع بازار محصولات مرتبط با دندانپزشکی برگزار شده بود گفت:«مقامات دولتی نباید از اعضای تعیین کننده در انجمن های علمی باشند، چون این موضوع باعث مشکلاتی مانند رانت و... خواهد شد. از طرفی در حال حاضر انجمن در سلسله مراتب قدرت جایگاه مطلوبی ندارد و به همین دلیل از سوی وزارت به آن فشار وارد می شود.»
قاچاق در بازار محصولات دندانپزشکی
باقر شهنی زاده ضمن انتقاد نسبت به مداخلات دولت در امر تهیه ی ملزومات مورد نیاز دندانپزشکان ادامه داد:«مدت هاست که سعی می کنیم این رویه را اصلاح کنیم تا شرکت های واردکننده ی تجهیزات مجبور نباشند برای پیشبرد اهداف خود سراغ رانت بروند.»
وی افزود:«پدیده ی قاچاق نتیجه ی اخلالی است که در ساز و کار واردات ملزومات دندانپزشکی به وجود آمده و این موضوع در نهایت سلامتی مردم را تهدید خواهد کرد.»
قوانین دست و پا گیر
در این نشست سید مجید حسینی به عنوان نماینده ی صنف تامین و پخش ملزومات حضور داشت. او با اشاره به مشکل اغلب شرکت ها در پرداخت حواله ها گفت:«قوانین دست و پاگیر مانع به نتیجه رسیدن جلسات ما با مسئولین وزارت بهداشت می شود.»
حسینی رویه ی وزارتخانه در کاهش دادن واردات تجهیزات دندانپزشکی را مورد نقد قرار داد و گفت:«ضرر چنین سیاست هایی بیشتر از سود احتمالی آن ها برای تولید ملی است.»
او ضمن انتقاد تند از اختصاص دلار4200 تومانی به واردات ملزومات دندانپزشکی اضافه کرد:«دلار 4200 تومانی در قیمت گذاری مواد و تجهیزات مورد استفاده در دندانپزشکی اخلال ایجاد کرده است. بانک ها بابت صدور حواله 9-7درصد کارمزد دریافت می کنند ولی این کارمزد در تعیین قیمت مورد محاسبه قرار نمی گیرد.»
مسئله ی دلار ۴۲۰۰ تومانی
در این جلسه، محمدحسین سماورچیان، فعال حوزه ی واردات، به بیان یکی از مهم ترین مسائلی که تامین کنندگان را آزار می دهد پرداخت:«اگر دلار تک نرخی نشود، بهبودی در وضع نابسامان بازار کالاهای دندانپزشکی مشاهده نخواهیم کرد.»
او افزود:«متاسفم که بگویم سیاست تحریمی که وزارت بهداشت در پیش گرفته بیش از هرچیز دیگری ما را آزار می دهد.»
قاچاق معکوس از ایران به خارج!
در ادامه ی این جلسه، حرمت الله شریفی راد یکی دیگر از فعالان عرصه ی تولید و واردات گفت:«چگونه ممکن است کالا را به طور غیرمستقیم و از طریق کشور واسطه وارد کنیم و این مسئله بر قیمت آن تاثیر نگذارد؟ قیمت گذاری بر اساس نرخ دلار در سال 95 از توان ما خارج است و این درحالی است که مسئولین از ما می خواهند این موارد را رعایت کنیم.»
شریفی راد تصریح کرد:«دلار 4200 تومانی نمی خواهیم چون باعث ایجاد اخلال در سیستم شده است. «کامپوزیت» ساخت کره ی جنوبی در ایران با قیمت 5 دلار در دسترس است، حال آن که در کشورهای همسایه مثل ترکیه 13 دلار قیمت دارد. این مسئله باعث قاچاق معکوس از ایران به کشورهایی چون پاکستان، افعانستان و ترکیه شده است.»