رئیس کمیسیون اخلاق شورای عالی نظام پزشکی گفت: جایگاه جامعه پزشکی در ایران از نظر افکار عمومی مناسب است، اما به دلیل حمله ها علیه آن، احتمال مخدوش شدن این اعتبار و در نتیجه آسیب دیدن مردم وجود دارد.
به گزارش دنت آنلاین و به نقل از ایرنا، مصطفی معین روز یکشنبه درباره علت حمله ها علیه جامعه پزشکی چنین گفت: حیطه ی سلامت منحصر به جسم بیمار نمی شود و با سایر ابعاد او، یعنی ابعاد روحی و اجتماعی هم مرتبط است. اخلاق پزشکی، از زوایای مختلفی به بحث درباره ی موضوعاتی چون ارتباط بین بیمار و پزشک و سلامت اجتماعی، آموزش برای پیشگیری و درمان امراض و نیز به مقوله ی دفاع از حقوق بیماران می پردازد.
وی ادامه داد: پزشکان به جز مداوا، دارای رسالت اجتماعی هم هستند و به همین دلیل هم هست که در جامعه مورد پذیرش قرار می گیرند و نفوذ دارند. در نتیجه میتوانند بسیار بیشتر از سایر قشرها و حتی مسئولین، مردم و جامعه را یاری کنند.
معین افزود: به نظر میرسد هجمه هایی که گهگاه شاهدشان هستیم اغلب از آگاه نبودن و یکسونگری بعضی مسئولین و رسانه ها سرچشمه می گیرد؛ چون جایگاه طبابت از قدیم الایام و در همه جوامع جایگاهی مقدس بوده است. در طبابت، پزشکان قسم می خورند که در هر وضعیتی منافع و حقوق بیماران و سلامت جامعه را بر منافع شخصی ترجیح دهند. وی ادامه داد: وجود اعتماد بین پزشکان و مردم و اعتماد عمومی نسبت به آن ها ضروری است و اگر نباشد تاثیر مثبت درمان کاهش می یابد و دودش به چشم خود مردم و جامعه می رود.
معین تصریح کرد: قبول دارم که در هر جایگاه شغلی احتمال کوتاهی و تخلف وجود دارد، اما در حرفه ی پزشکی این تخلفات نسبتا کمترند. جایگاه پزشکی در ایران از نظر افکار عمومی خوب است و معمولا در رتبه دوم یا سوم از نظر مرجعیت فکری قرار دارد، اما جوسازی ها، این اعتماد را کاهش می دهند.
رئیس کمسیون تخصصی اخلاق سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: تاثیر مثبت یا منفی مسئولان در این زمینه زیاد است، هم چنین لازم است نقش رسانهها را نیز در نظر گرفت. به عنوان نمونه باید به پررنگ جلوه داده شدن برخی خطاها در فضای مجازی و یا شایعه پردازی در چنین فضاهایی اشاره کرد که ناشی از دیدگاه های سطحی است. حتی اگر تخلفی صورت گرفته باشد نباید آن را به کل جامعه ی پزشکی نسبت داد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پزشکان به علت نفوذ معنوی خود می توانند و حتی وظیفه دارند که به مردم امید و آرامش بدهند و از این ابزار برای ایجاد اعتماد و افزایش سرمایه ی اجتماعی استفاده کنند. پزشکان در جامعهای که دچار بحرانهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و ناامیدی رو به افزایش است، چنین وظیفه ی خطیری را برعهده دارند.
منبع: ایرنا