دکتر عبدالحمید ظفرمند روز چهارشنبه در دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار کرد: کشورهای همسایه بسیار تمایل به اعزام دانشجو در رشته دندانپزشکی به کشور ما دارند، اما به دلیل نبود متولی خاص در این زمینه تاکنون این امر محقق نشده است.
وی با بیان اینکه در وزارت بهداشت متولی مشخصی در زمینه سلامت دهان نداریم، افزود: در اداره کل تجهیزات و به خصوص در سازمان غذا و دارو نیز حتی یک نفر هم نیست که در مورد موادی که تولید می شود، نظر کارشناسی دهد و اینها از مواردی است که انتقادات زیادی به آن وارد است.
ظفرمند خاطرنشان کرد: به تازگی دفتر امور درمان دندانپزشکی وزارت بهداشت به اداره امور دندانپزشکی تبدیل شده است و این حرکت مثبتی است که در این حوزه انجام شده است؛ ما در همه زمینه های مرتبط با حوزه سلامت به یک متولی مشخص در کشور نیاز داریم.
عضو کمیته سمپوزیوم جایگاه سلامت دهان در نظام سلامت کشور گفت: حوزه دندانپزشکی کشور در زمینه های مختلف مانند تولید لوازم و تجهیزات به غیر از وزارت بهداشت با چهار وزارتخانه دیگر ارتباط دارد؛ بنابراین وزارت بهداشت باید متولی پیگیری مشکلات تولیدکنندگان حوزه دندانپزشکی کشور شود تا مشکلات آنها با وزارتخانه های دیگر را حل کند.
ظفرمند به تصویب بیمه سلامت دهان در بیمه سلامت کشور اشاره کرد و افزود: طرحی در چارچوب این بیمه مصوب شده است که با کمترین هزینه از جیب مردم این طرح قابل اجرا است.
وی اظهار کرد: بیمه سلامت دهان در بیمه پایه سلامت قرار دارد و در این بیمه با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد دو بسته مستقل و درعین حال ادغام شده را درنظرگرفتیم؛ یک بسته برای ارتقای سلامت دهان و دندان برای افراد دارای مشکل (طرح کوتاه مدت) و یک طرح درازمدت برای اینکه سلامت دهان با روش های پیشگیرانه ارتقا یابد.
وی گفت: اکنون بیمه پایه سلامت باید در این زمینه فعال باشد؛ وزارت بهداشت به عنوان سکاندار عالی سلامت کشور اعلام کرده است که در حوزه سلامت دهان کار زیادی نمی توانیم انجام دهیم و این مساله می تواند به دلیل عدم هماهنگی با وزارتخانه های دیگر باشد؛ بنابراین باید این مصوبه را به صورت آیین نامه اجرایی دربیاورند تا اجرایی شود.
دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران تا 22 دی ماه در مرکز همایش های برج میلاد درحال برگزاری است.
منبع: ایرنا