DentOnline
راه حمایت از تولیدکننده داخلی کاهش تعرفه مواد اولیه است
راه حمایت از تولیدکننده داخلی کاهش تعرفه مواد اولیه است

رئیس هیات مدیره انجمن سلامت دهان و دندان‌پزشکی اجتماعی، از وجود درصد بالایی از مسواک‌های نامرغوب چینی در بازار ایران خبر داد و گفت: «در حال حاضر چند برند مسواک داخلی خوب در کشور داریم و بخش محدودی از مسواک‌های خارجی موجود در بازار، تولید کشورهای مبدأ و دارای کیفیت متوسط یا بالا هستند، اما متأسفانه بخشی دیگر از برندهای خوب، ساخت چین یا کشورهای دیگر هستند و کیفیت پایینی دارند.»

دکتر حسین حصاری افزود: «تاکنون کسی در مورد رصد و تحلیل بازار محصولات بهداشت دهان در ایران فکر هم نکرده است و این در حالی است که ما برای تضمین سلامت دهان مردم، ناگزیر از انجام این کار هستیم. به این منظور ابتدا باید بازار را تحلیل کنیم، سپس کیفیت محصولات را ارزیابی کنیم، به طور مستقیم با مردم روبرو شویم و ببینیم مطالبات آن‌ها چیست، کیفیت محصولات خودمان را با محصولات خارجی موجود در بازار مقایسه کنیم و بعد ببینیم در کدام قسمت‌ها قدرت ارتقاء کیفیت داریم. همچنین وظیفه ما به عنوان جامعه دندان‌پزشکی نسبت به شرکت‌های خوب این است که آن‌ها را به مردم بشناسانیم و از طرف دیگر آن‌ها را از استفاده از محصولات بی‌کیفیت بر حذر داریم.»
وی در مورد خلأهای موجود در بازار محصولات بهداشت دهان کشور گفت: «در حال حاضر خمیردندان‌های خوبی در کشور تولید می‌شود و برندهای خارجی خوبی هم وارد کشور شده‌اند. همچنین نخ دندان‌های تولید داخل هم دارای کیفیت قابل قبولی هستند، اما بازار مسواک و دهان‌شویه ظرفیت خالی زیادی برای تولیدکنندگان داخلی دارد.»

بالا بردن تعرفه گمرک به سود قاچاقچیان تمام می‌شود
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پیشگیری پوسیدگی دندان، در بخش دیگری از سخنان خود در اشاره به راهکار درست حمایت از تولیدکنندگان داخلی محصولات بهداشت دهان اظهار کرد: «اگر هدف نهایی دولت، سلامت مردم و تقویت تولیدکنندگان داخلی است؛ باید به جای افزایش تعرفه گمرک محصولات وارداتی، تعرفه گمرکی مواد اولیه مورد استفاده تولیدکنندگان را کاهش داده و سوپسیدهای نا به جا مانند سوپسید نوشابه و شکر که به سلامت مردم ضرر می‌زند را صرف حمایت از محصولات بهداشتی کند.»

وی درباره آثار افزایش تعرفه گمرک خاطرنشان کرد: «تجربیات دو تا سه دهه گذشته می‌گوید کسی نتوانسته است قاچاق محصولات را کنترل کند. بنابراین اگر تعرفه‌های گمرکی بالا رود، قیمت جنسی که از راه قانونی وارد کشور می‌شود افزایش می‌یابد و جنس قاچاق هم به تناسب این افزایش قیمت، گران‌تر به فروش می‌رسد. در این بین آنکه سود می‌برد قاچاقچی است و آنان که متضرر می‌شود مردم هستند. چرا که جنس قاچاق  بیشتر و جنس اصل گران‌تری را می‌خرند که به طور مستقیم با سلامت آن‌ها در ارتباط است.»
دکتر حسین حصاری در پایان تأکید کرد: «متأسفانه در حال حاضر در کشور ما واردات محصولات قاچاق چند برابر محصولات اصل است و برای هر یک از محصولات دارای برند معتبر خارجی موجود در بازار، یک معادل تقلبی وجود دارد که مردم برای آن هزینه اضافه می‌پردازند و فقط زمانی متوجه این موضوع می‌شوند که آن کالا را مصرف می‌کنند. بنابراین دولت نباید با محدود کردن واردات نگران تولید داخلی باشد، بلکه واردات محصولات باکیفیت می‌بایست در جای خود جایگاه خود را داشته باشد و تولید داخل از طرقی که ذکر شد حمایت شود.»

 

منبع: دندانه