رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از صدور ابلاغیهای مبنی بر امکان بازنگری کوریکولوم آموزشی رشته دندانپزشکی خبر داد.
دکتر محمد جعفر اقبال گفت: در حال حاضر دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی، به خانم دکتر قدوسی، ناظر تدوین کتب مرجع ملی، اجازه داده است تا کوریکولوم آموزشی فعلی را بررسی و برای بهبود آن تغییرات جزئی را پیشنهاد دهند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که امکان تغییر کوریکولوم آموزشی، پیش از آنکه چند گروه از دانشجویان تحت آن فارغالتحصیل شوند وجود ندارد، اصلاحاتی که در کوریکولوم فعلی به وجود میآید، تنها در حد تغییر بعضی عناوین و سرفصلها خواهد بود و در حال حاضر کوریکولوم جدیدی در رشته دندانپزشکی تدوین نمیشود.
کوریکولوم آموزشی فعلی، قابلیت اجرا ندارد
دکتر اقبال در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: کوریکولوم آموزشی فعلی رشته دندانپزشکی، علیرغم اینکه ویژگیهای خوبی را دارا است، اما با توجه به امکانات فعلی دانشگاهها، قابلیت اجرا ندارد. چرا که برای مثال، بسیاری از واحدهای عملی کوریکولوم قبلی در آن به واحد کارگاهی تبدیل شده یا واحدی به نام درمان جامع به برنامه آموزشی سال آخر دوره عمومی اضافه شده است که هیچ یک از دانشگاهها نمیتوانند این واحدها را به طور قابل قبول اجرا کنند.
وی خاطرنشان کرد: طول مدت یک واحد عملی دندانپزشکی، ۳۴ ساعت است، در حالی که این میزان برای واحدهای کارگاهی، به بیش از ۵۰ ساعت میرسد و در ضمن دانشگاهها برای برگزار کردن کارگاه، به امکانات خاصی نیاز دارند، اما کسی برای آموزش اساتید، فضا و کلاس مناسب این واحدها فکری نکرده است.
محمد جعفر اقبال در پایان گفت: کوریکولوم آموزشی فعلی، سال ۹۰ به دانشگاهها ابلاغ شده و از آنجا که مصوب شورای عالی برنامهریزی است، دانشگاهها علیرغم تمام اعتراضاتی که نسبت به آن وجود دارد، چارهای جز ادامه همین روال ندارند و به ناچار با مشکلات آن میسازند.
منبع: دندانه