DentOnline
استروژن‌تراپی از بیماری‌ لثه خانم‌ها جلوگیری می‌کند
استروژن‌تراپی از بیماری‌ لثه خانم‌ها جلوگیری می‌کند

در پژوهش تازه‌ای که در دانشگاه بوفالو انجام شده و در آن میزان شیوع پریودنتیت در زنان یائسه مورد بررسی قرار گرفته، مشخص شده درمان استئوپروز یا به اصطلاح پوکی استخوان می‌تواند مانع بروز بیماری‌های لثه شود.
نتایج تحقیق نشان داد احتمال ابتلا به پریودنتیت در بانوان بالای ۵٠ سالی که برای درمان استئوپروز (این بیماری باعث تضعیف استخوان‌ها و شکننده‌شدن آنها می‌شود) تحت درمان با استروژن قرار می‌گیرند، ۴۴٪؜ کمتر از سایر بانوان است.
کمبود استروژن، نتیجه طبیعی یائسگی است و زنان را در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌دهد. جهت جلوگیری از این عارضه بعضی از خانم‌ها درمان با استروژن را همراه با مصرف مکمل‌هایی مانند کلسیم و ویتامین دی شروع می‌کنند.

اگرچه مطالعات گذشته ارتباط میان پوکی استخوان و از دست دادن دندان‌ها را مورد بررسی قرار داده‌اند، تعداد کمی از آنها ارتباط بین استروژن‌تراپی و پریودنتیت را بررسی کرده‌اند، که در نهایت این بیماری می‌تواند منجر به از دست دادن دندان‌ها و نابودی استخوان فک شود.
پروفسور‏ Frank Scannapieco رئیس دپارتمان بیولوژی دهان دانشکده دندان‌پزشکی UB School و یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: این نتایج به تایید یافته‌های پیشین کمک کرده و نشان می‌دهد استروژن‌تراپی می‌تواند از بروز استئوپروز جلوگیری کرده و نقش موثری در پیشگیری از بیماری‌های لثه داشته باشد.
با افزایش آگاهی در رابطه با چگونگی اثر این درمان بر سلامت دهان ما بهتر می‌توانیم برای بهبود سلامت استخوان و کیفیت زندگی بیماران خانم خود تلاش کنیم.
در طی انجام این مطالعه سایر عوامل موثر مانند نژاد، درآمد و سطح تحصیلات نیز ثبت شد و محققان دریافتند بانوانی که درمان استئوپروز دریافت می‌کنند عمق پروبینگ پریودنتال و attachment loss کمتری دارند؛ بدین معنا که فاصله بین دندان و بافت‌های اطراف آن به‌دلیل از دست رفتن استخوان کمتر بوده و خونریزی لثه کمتری در مقایسه با افرادی که درمان دریافت نمی‌کنند دارند.
همچنین این مطالعه نشان داد درآمد بالای خانواده و تعداد دفعات ویزیت بیشتر و مراجعه به دندان‌پزشک ارتباط مستقیمی با شیوع کمتر پریودنتیت دارد.
Scannapieco بیان می‌کند: علیرغم شواهدی که نشان میدهد استروژن نقش موثری در حفظ سلامت استخوان دارد، هورمون‌تراپی می‌تواند اثرات نامطلوبی مانند افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سرطان پستان داشته باشد.
محققان تاکید کرده‌اند برای آگاهی بیشتر از اینکه آیا پیشگیری و درمان استئوپروز می‌تواند به کنترل بیماری‌های پریودنتال و از دست رفتن دندان کمک کند یا خیر، به تحقیقات بیشتری نیاز است.


منبع: Sciencedaily

آخرین مطالب
دندانپزشک کاندید ریاست جمهوری
3 سال پیش
ارائه تسهیلات دندانپزشکی به بازنشستگان کشوری در تمام مراکز استان های کشور
3 سال پیش
فراخوان ایده های برتر اصلاح سطح تجهیزات دندانپزشکی
3 سال پیش
رابطه میان مسواک زدن و بروز بیماری های خود ایمنی
3 سال پیش
آغاز ثبت نام سی و پنجمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال ۱۴۰۰ از خردادماه
3 سال پیش
محصولات مرتبط
سنسور آر وی جی RVG سایز 2 فونا Fona مدل CDRelite
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 ری Ray مدل Rio Sensor
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 ادلن Edlen مدل Edlen-i
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 کداک Kodak مدل 5200
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 مای ری My Ray مدل X.pod
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 2 دکتر سانی Dr Suni مدل سانی ری Suni Ray
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG مای ری My Ray مدل Zen.X
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 کداک Kodak مدل 5100
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 2 هندی Handy مدل HDR400
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 2 دکتر سانی Dr Suni مدل سانی پلاس Suni Plus
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 و 2 هندی Handy مدل HDR-100/200
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 کداک Kodak مدل 142
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG سایز 2 دکتر سانی Dr Suni مدل 2 Suni Ray
ناموجود
سنسور آر وی جی RVG وودپکر Woodpecker مدل i-Sensor
61,400,000 تومان
سنسور آر وی جی RVG سایز 1 هندی Handy مدل HDR500
ناموجود