به گزارش بهداشت نیوز، دکتر نیما صادقی با بیان اینکه بهترین سن جراحی دندان عقل بین ۱۸ الی ۲۳ سالگی است، افزود: یکی از عواملی که موجب کشیدن دندان عقل میشود، نبودن فضای کافی برای رویش دندان مقابل و درهم رفتگی دندانهاست.
وی گفت: علاوه بر آن در مواردی که عفونت لثه روی دندان عقل وجود داشته باشد و یا در برخی از افراد موجب گوش دردهای عجیب و یا درد فک شود، با بررسیهای لازم و به تشخیص پزشک، جراحی انجام خواهد شد و دندان عقل خارج میشود.
به گفته این جراح فک و صورت، همچنین در مواردی که دندان عقل موجب پوسیدگی دندان کناری یا دندان شماره هفت باشد، به دلیل نداشتن دسترسی کافی به انتهای فک برای تمیز کردن و مسواک زدن دندان عقل، کشیدن آن لازم و ضروری است.
صادقی با بیان اینکه در برخی موارد امکان این که نهفته ماندن دندان عقل موجب بروز کیست و تومور فکی شود وجود دارد، اظهار کرد: در این صورت هم لازم است دندان عقل جراحی شود، اما جراحی در موارد شدید نهفتگی و عمیق فک نیز مشکلاتی به همراه دارد.
وی توضیح داد: در موارد عمیق دندانهای نهفته، جراحی موجب آسیب رساندن به عصب زبان و فک که ارتباط با عصب حسی صورت دارد می شود، بنابراین قبل از آن پزشک بیمار را از وضعیتی که پیش خواهد آمد آگاه خواهد ساخت، اما این مساله موقتی و گذاراست و بعد از گذشت شش ماه به حالت طبیعی بر میگردد.
به گفته این جراح فک و صورت، در مواقعی هم که فردی ارتودنسی دندان داشته باشد در صورتی که فضای کافی نباشد لازم است که دندان عقل حراجی و خارج شود.
این جراح فک و صورت با بیان اینکه تورم صورت بعد از جراحی دندان عقل، کاملا طبیعی است، تاکید کرد: برخی مراقبتها از جمله، کمپرس آب سرد، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، باز و بسته کردن فک برای جلوگیری از محدودیت فکی نیز لازم است که بیمار بعد از جراحی دندان عقل داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: تنها در زمانی دندان عقل کشیده نمیشود که بعد از سن 30 سالگی، علائمی از درد و مشکلات مذکور در فرد دیده نشود که در این موارد پزشک با گرفتن عکس OPG از وضعیت فک و بررسی وضعیت دندان عقل نهفته، تصمیم قطعی را خواهد گرفت.
منبع: سلامت آنلاین