رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن اشاره به اهمیت بهداشت دهان و دندان از کودکی تا میانسالی، بیان کرد: برای نخستین بار توجه ویژه وزارت بهداشت به مقوله دهان و دندان باعث شد تا امروز شاهد برگزاری مراسم مختلفی در سطح استان بانام «دندان زیبای من» باشیم...
مهدی شادنوش با تأکید بر اینکه امروز مهمترین مقوله در رشد کودکان تغذیه است، افزود: اگر از دندانها و دهان سالم که مبادی ورود مواد غذایی به بدن است، برخوردار نباشیم، سلامتمان تحت تأثیر قرار دارد و این مقولهای است که در سراسر دنیا هزینههای بسیار سنگینی دارد به همین دلیل دولتها حتی زیر بار هزینههای دندان به این راحتی نمیروند حتی شرکتهای بزرگ بیمه در دنیا ممکن است درمانهای دندان را تحت پوشش قرار دهند اما برای بیمه دندان شروط بسیاری وجود دارد که باید آن را عملی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان بابیان اینکه در سالهای اخیر بهخصوص از سال۹۲ سیاستهای بهداشت و سلامت از اولویت برخوردار شدند، درحالیکه پیش از آن اینگونه نبود، بیان کرد: این اهمیت بخشیدن باعث شد تا بار دیگر بحث بهداشت دهان و دندان بهمثابه پیشگیری از بروز مشکلات اینچنینی در کشور آغاز شود و امروز شاهد برگزاری برنامههای خوبی در این حوزه هستیم.
شادنوش گفت: در سالهای اخیر بااینکه دولت میخواهد تحولی را درزمینهٔ بهداشت ایجاد کند اما هزینههای سنگین درمان دندان نمیتواند بودجه دولتی را تأمین کند لذا تا قبل از سال۹۲ در مراکز بهداشتیمان فقط درصورتیکه فرد میخواست دندانش را بکشد میتوانستیم به او خدمات دهیم اما در سالهای اخیر این امر با توجه به شعار دندانپزشکان که معتقد هستند هر دندان را تا نهاییترین زمانی که میتوان حفظ کرد باید این کار را صورت داد لذا کاری که باید کرد این است که پیشگیری را مقدم بر درمان دانست.
وی با تأکید بر اینکه ما باید از خردسالی جوری برای بهداشت دهان و دندان کارکنیم که اصلاً فرزندانمان محتاج دندانپزشکی درمانی نباشند، تصریح کرد: دو اتفاق خوب در سالهای اخیر رخ داد که بسیار مهم است نخست مسئله وارنیش فلوراید است که بین سنین چهارتا ۱۲سال در کشور توزیع میشود که در سمنان نیز به همت همکاران ما در معاونت بهداشت ۱۰۰درصد محقق شده یعنی از انتهایی ترین روستاها تا شهرهای سمنان هیچ مدرسهای نیست که دانش آموزان آن دو نوبت وارنیش فلوراید دریافت نکرده باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، درباره دومین اقدام سالهای اخیر در حوزه بهداشت دهان و دندان بیان کرد: دومین کار اما آموزش، فرهنگسازی، اطلاعرسانی و نحوه برخورد با دندان از سنین کودکی تا نوجوانی است که در این حوزه نیز معاونت بهداشتی این دانشگاه با همراهی آموزشوپرورش اقدامات بسیار خوبی را صورت داده که همین جشنوارههای ترویجی مانند دندان زیبای من و ... در زمره این برنامهها است.
شادنوش همچنین از موافقت قطعی تاسیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامتدانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز خبر داد و با بیان اینکه جمع مراکز تحقیقات قطعی این دانشگاه به دو مرکز رسید، افزود: با عنایت به نامه وزیر بهداشت و با استناد رای صادره در دویست و شصتمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی در تاریخ بیست و یکم خردادماه ۹۶ با تاسیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت سمنان موافقت قطعی شد.
وی افزود: دانشگاه پس از آماده سازی زیرساخت های مناسب، اقدام به توسعه مراکز تحقیقاتی کرد که پس از ۱۰ سال موفق به کسب موافقت قطعی در تاسیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن یادآوری اینکه این دانشگاه با هشت مرکز تحقیقات که دو مرکز به صورت موافقت قطعی و شش مرکز دیگر به صورت موافقت اصولی فعالیت دارد، ابراز داشت: امیدواریم با همت و تلاش تمام اساتید و کارکنان این دانشگاه مسیر توسعه مراکز تحقیقاتی با توجه به زیرساخت های موجود ادامه یابد.
منبع: مهر